Úszás: meglepetés nélkül az ISL újabb dupla fordulója

Vágólapra másolva!
2020.11.09. 18:36
null
Lobanovszkij Maxim délelőtt a második lett 50 méteres gyorsúszásban (Fotó: Tumbász Hédi)
Nem hozott meglepetést a Duna Arénában zajló Nemzetközi Úszóliga (ISL) újabb dupla fordulója, a két legesélyesebb csapat vezet az első nap után.

 

Ismét dupla fordulót rendeztek hétfőn a Duna Arénában: a Nemzetközi Úszóliga (ISL) 9., délelőtti fordulójában az Energy Standard (Jakabos Zsuzsanna), az Iron (Hosszú Katinka, Lobanovszkij Maxim, Verrasztó Dávid), a Toronto Titans és a Tokyo Frog Kings, a 10., délutáni etapjában pedig a Cali Condors, a Los Angeles Current, a London Roar, valamint az Aqua Centurions (Burián Katalin, Verrasztó Evelyn, Szabó Szebasztián) csapott össze.

Meglepetést nem hozott a két négyes csatája, merthogy az első nap után a két esélyes, vagyis az Energy Standard és a Cali Condors vezet (az Iron a harmadik, az Aqua a negyedik helyen áll), érdekességekből viszont annál többet feljegyezhettünk.

Például azt, hogy a Cali nélkülözte az eddig kiválóan teljesítő Melanie Margalist, és sajnos fogja az ISL végjátékában is, hiszen az amerikaiak olimpiai és világbajnok úszója végleg elhagyta Budapest – a hivatalos indokolás szerint személyes okokból, ezzel egyébként csak folytatta azt a sort, amelyet a New York Breakers három úszója, a dán Jeanette Ottesen, a belga Pieter Timmers, valamint a brit Saray Vasey már megnyitott korábban ugyanezen okból.

Hiányzott hétfőn a Duna Arénából Adam Peaty (London Roar) is, ám ő szerencsére nem hagyta el a buborékot, a brit olimpiai, világ- és Európa-bajnok a héten pihen, hogy az elődöntőben, és ha azt sikerrel vívják meg, a fináléban segíthesse a londoniakat.

Ott volt viszont a medencében egy másik klasszis, Federica Pellegrini (Aqua Centurions), akit a koronavírus, no meg persze a pozitív teszt tartott eddig távol a sorozattól, más kérdés, hogy túl sokáig az olasz szépség sem tartózkodik majd nálunk, hiszen együttesének vajmi kevés esélye van arra, hogy a kedden záruló alapszakasz végén bejusson a legjobb nyolc közé.

És ott volt a Duna Arénában a mellúszókirálynő Lilly King (Cali Condors) is, aki a tavalyi teljes, és az idei „fél” ISL-szezont figyelembe véve 34-szer ugrott vízbe, és mindannyiszor nyert – hétfőn megszakadt ez a sorozat, merthogy 200 mellen az amerikai Annie Lazor (London Roar) legyőzte őt.

A hétfői dupla fordulóban a legjobban Lobanovszkij Maxim és Szabó Szebasztián szerepelt: 50 méter gyorson előbbi délelőtt a második (21.07), utóbbi délután a harmadik (21.09) lett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik