Úszás: két budapesti hős lett az év legjobbja az USA-ban

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.11.20. 10:49
A férfiaknál Caeleb Dresselt, a nőknél Katie Ledeckyt választották az év úszójának az Egyesült Államokban.

Caeleb Dressel az idei, budapesti vizes világbajnokságon hét aranyérmet nyert, amire a vb-k történetében korábban csak honfitársa, a legendás Michael Phelps volt képes. A 21 éves sprinter négy váltóaranya mellett 50 és 100 méter gyorson, illetve – Milák Kristóf előtt – 100 méter pillangón is diadalmaskodott a magyar fővárosban. Ez utóbbi úszását külön is díjazták a vasárnapi gálán, mint az év legjobb férfi teljesítményét.Caeleb Dressel az idei, budapesti vizes világbajnokságon hét aranyérmet nyert, amire a vb-k történetében korábban csak honfitársa, a legendás Michael Phelps volt képes. A 21 éves sprinter négy váltóaranya mellett 50 és 100 méter gyorson, illetve – Milák Kristóf előtt – 100 méter pillangón is diadalmaskodott a magyar fővárosban. Ez utóbbi úszását külön is díjazták a vasárnapi gálán, mint az év legjobb férfi teljesítményét.

Amíg Dressel karrierje során először kapta meg a kitüntető elismerést, addig Katie Ledecky sorozatban ötödször nyert. A még mindig csak 20 éves sportoló Budapesten öt arany- és egy ezüstéremmel végzett, így nagymedencés vb-ken már 14 diadalnál jár.

Az ötszörös olimpiai bajnoknak a díjat Phelps, illetve a Los Angeles Lakers kosárlabdacsapatának korábbi szupersztárja, a tavaly visszavonult Kobe Bryant adta át.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik