Úszás: Gyurtának majdnem összejött a fotó Ferenc pápával

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.10.06. 21:47
Az első alkalommal megrendezett „Sport és hit” nemzetközi konferencia egyedüli magyar résztvevőjeként harmadik napja Vatikánban tartózkodik Gyurta Dániel olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó – tudatta csütörtökön a Telekom Sporthír Szolgálat.

„Óriási megtiszteltetésnek tartom és nagyon büszke vagyok arra, hogy a konferencia résztvevőjeként érdekes előadásokat hallgathattam meg, amelyek amellett, hogy új ismeretekkel gazdagították, megerősítették a hitemet” – hangsúlyozta a sportember.

Hozzátette: nagy örömmel fedezte fel a meghívottak között zimbabwei úszótársát, Kirsty Coventryt, akit vele együtt Rióban választottak be a Nemzetközi Olimpiai Bizottság sportolói bizottságába.

„Az élményeket életre szólónak nevezhetem, és csak azt sajnálom, hogy minden igyekezetem ellenére nem léphettem oda Ferenc pápa mellé, hogy közös fotót készíthessek a katolikus egyház vezetőjével. Remélem, egyszer még ez is megadatik nekem, de önmagában már az is fantasztikus dolog, hogy most három méterre állhattam tőle. Hálás köszönetem a vatikáni magyar nagykövetségnek, hiszen az ő ajánlásukkal jöhettem el Vatikánba – mondta Gyurta Dániel.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik