Úszás: Eric, az Angolna gulyást, Torghelle úszószemüveget evett vacsorára

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.05. 08:34
A rövid pályás úszó világkupa-sorozat budapesti állomásán a csütörtöki döntők után jutott idő a mókára is. A 2000-es sydneyi olimpiáról ismert Eric Moussambani mérte össze tudását kiváló sportolóinkkal. Nem csoda, hogy az 50 méteres gyorsúszást a világbajnoki bronzérmes gátfutó, Baji Balázs nyerte, hiszen a verseny előtt Hosszú Katinkával készült. Torghelle Sándornak meggyűlt a baja az úszószemüvegével, Liu Shaolin Sándornak pedig a vízzel akadt gondja.

Eric, az Angolna a vert mezőnyben ért célba, de ahogy az NSO Tv-nek is mondta, nagyon élvezte a versenyzést Budapesten. A város is nagyon tetszik neki, és az emberek is kedvesek. A magyar szurkolók máig emlékeznek az egyenlítői-guineai úszó sydneyi 100 méteres gyorsúszására, így a bemutatásakor természetesen nagy tapsot is kapott. A mostani versenytársak emlékezetében is élénken él a produkciója.

„Fantasztikus pillanata volt az úszóversenynek, különösen Knézy Jenő közvetítésének köszönhetően – mondta az elsőként célba érő Baji Balázs. – Külön élményt jelentett vele úszni. Kíváncsi voltam, hogy mennyire került barátságba a vízzel azóta, úgy néz ki, hogy nem teljesen, így sikerült megelőznöm.”

Torghelle Sándor így emlékszik Eric Moussambani „magányos küzdelmére”.

Miután felkapta a sajtó, nagyobb sztár lett, akkor nagyon sokszor megnéztük a csapattársaimmal azt a bizonyos egyedül úszását. Nagyon örülök neki, hogy egy medencében lehettem vele.”

Videónkból az is kiderül, hogyan készültek élsportolóink a megméretésre, Liu Shaolin Sándor milyen gondokkal küzdött a vízbe ugrás után,illetve mi történt az MTK labdarúgójának úszószemüvegével.

Eric, az Angolna„legendás” úszása:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik