Tokió 2020: megvédené a címét a szingapúri pillangóspecialista

MTI/H. D.MTI/H. D.
Vágólapra másolva!
2020.11.06. 11:55
null
Megvédené a címét Tokióban a szingapúri pillangóspecialista (Fotó: AFP)
A tokiói olimpia halasztásával időt nyert Joseph Schooling, a 100 méteres pillangóúszás riói bajnoka arra, hogy fizikailag és mentálisan is erősebb legyen és így meg tudja védeni a címét – írja az MTI.

 

„Rengeteg időnk van még, kis lépésekkel haladunk előre. Ez az egy év lehetőséget ad arra, hogy testileg és szellemileg is erősebbé váljak, miközben azon dolgozom, hogy eljussak oda, ahova szeretnék” – idézte az olimpiai sportokkal foglalkozó insidethegames.biz oldal a még mindig csak 25 éves versenyzőt.

Schooling 2016-ban nagy meglepetésre lett első olimpiai rekorddal, megelőzve a szám favoritját, az amerikai Michael Phelpset, aki a dél-afrikai Chad le Clos-val és Cseh Lászlóval a játékok történetében először hármas holtversenyben lett ezüstérmes.

A szingapúri úszó korábban az Egyesült Államokban edzett, a koronavírus-járvány kitörését követően hazatért, és azóta otthon tréningezik.

A fiatal sportoló – aki katonai kötelezettségének teljesítését elhalaszthatta az olimpia miatt – 2017-ben, a budapesti világbajnokságon harmadik lett 100 méter pillangón, 2018-ban új rekorddal nyert az Ázsia-játékokon.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik