Sportrádió: a legfontosabb, hogy magammal el tudjak számolni – Hosszú Katinka

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2022.01.21. 17:16
null
Hosszú Katinka (Fotó: Bánkúti Sándor/Bors, archív)
A Sportrádió vendége volt Hosszú Katinka, háromszoros olimpiai, kilencszeres világ- és tizenötszörös Európa-bajnok magyar úszónő. A Hazafutás című műsorban Lantos Gáborral beszélgetett többek között a téli felkészülésről és az előtte álló év eseményeiről.

„Tavaly november végén kaptam el a koronavírust, akkor újra kellett kezdenem mindent, de így, ennyi hét munka után azt mondhatom, egész jólesik a terhelés” – mondta el a műsorban Hosszú Katinka, aki jelenleg a spanyolországi Tenerife szigetén készül az előtte álló idei megmérettetésekre.

„Élvezem, hogy itt csak az úszásra kell koncentrálni és motivál az, hogy napról napra, hétről hétre egyre jobb időket úszok” – árulta el az úszónő.

Az Európa-bajnokságra, világbajnokságra, rövid pályás világbajnokságra és világkupa-versenyekre készülő Hosszú Katinka meglehetősen sűrűnek látja az előtte álló évet. „Rövid a felkészülés és kevesebb lett az idő arra, hogy csúcsformába kerüljek” – jelentette ki.

Frissítés, 20.29: időközben felröppentek sajtóhírek a világbajnokság elhalasztásáról. Részletek hamarosan!

Hosszú Katinkát a műsorban megkérdezték arról is, hogyan reagált azokra a sajtóhírekre, amelyek a visszavonulását lengették be.

„Sok mindent lehet olvasni, ami nem igaz. Az viszont zavart, hogy engem meg sem kérdeztek” – mondta el a Sportrádióban az úszónő, aki a vele szemben felállított magas elvárásokról is szót ejtett.

„A saját felkészülésemre koncentrálok, s arra, én mit várok el magamtól, hiszen az a legfontosabb,
hogy magammal el tudjak számolni. Éveken keresztül éreztem a nyomást, hogy elvárják tőlem, hogy állandóan aranyérmeket nyerjek. De a sportban semmire sincs garancia. Az, hogy ilyen nagy vihart kavart az olimpiai 5. helyem, valójában dicsőség számomra. Magamnak köszönhetem a felém támasztott elvárásokat és azt, hogy egyesek szemében az ötödik helyem rossznak számít.”


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik