Tokió 2020: újabb teniszsztár lépett vissza, Andreescu sem lesz ott az olimpián

MTI, V. Á.MTI, V. Á.
Vágólapra másolva!
2021.07.13. 09:30
null
Bianca Andreescu sem lesz ott Tokióban (Fotó: AFP)
A koronavírus-járvány miatt nem indul a jövő pénteken kezdődő tokiói olimpián Bianca Andreescu, a kanadaiak Grand Slam-győztes teniszezője – írja az MTI.

 

A világranglistán ötödik észak-amerikai játékos a legújabb azoknak a sztároknak a sorában, akik visszaléptek a játékoktól: korábban Rafael Nadal, Dominic Thiem, Stan Wawrinka, Nick Kyrgios, Serena Williams és Simona Halep mondta le a részvételt.

"Kislány korom óta arról álmodozom, hogy Kanadát képviselem az olimpián. De a pandémiával kapcsolatos kihívások miatt a szívem mélyén úgy érzem, hogy most ez a helyes döntés" – írta az Instagramon a 21 éves Andreescu, aki 2019-ben nyerte meg a US Opent, s ezzel egyesben Kanada történetének első GS-győztes játékosa lett.

Honfitársa, a Wimbledonban elődöntős Denis Shapovalov már korábban bejelentette, hogy nem lép pályára Tokióban.

Kedden a férfiak világranglistáján huszadik helyezett belga David Goffin is közölte, hogy nem utazik el a japán fővárosba, mert továbbra sem épült fel a bokasérüléséből.

„Túlságosan kevés idő van hátra, hiszen az olimpiai tenisztorna jövő szombaton kezdődik. Egy hete ismét edzésbe álltam, de ütőt még mindig nem vettem a kezembe" – nyilatkozott Goffin, aki a világjárvány és a zárt kapus rendezés ellenére is szeretett volna Tokióban versenyezni, miután 2012-ben az első fordulóban, 2016-ban pedig a nyolcaddöntőben búcsúzott az ötkarikás játékokon.

A belga játékos június közepén Halléban sérült meg: mikrotörés keletkezett az egyik bokacsontjában, az egyik szalagja pedig részlegesen elszakadt. Goffin úgy tervezi, hogy augusztusban az Egyesült Államokban térhet vissza a pályára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik