Tokió 2020: Roger Federer kételkedik a biztonságos rendezésben

Vágólapra másolva!
2021.05.17. 12:17
Roger Federer, a svájciak élő teniszlegendája kételyeinek adott hangot a tokiói olimpia biztonságos megrendezhetőségét illetően – írta az MTI.

A világsztár aggodalmairól az ötkarikás ügyekben járatos insidethegames.biz számolt be, kiemelve: Federer biztosítékokat vár a nyári játékok szervezőitől, hogy a pandémia okozta növekvő bizonytalanság közepette is képesek rendben lebonyolítani a koronavírus-járvány miatt az idei évre halasztott, s alig több mint két hónap múlva kezdődő olimpiát.

A férfi párosban olimpiai bajnok, egyéniben ezüstérmes Federer előtt a sportág több neves játékosa is kétségeit hangoztatta és bizonytalannak mondta részvételét a tokiói játékokon. Az olimpiát is nyert teniszezők közül néhány napja például a spanyol Rafael Nadal és az amerikai Serena Williams hagyta nyitva a kérdést, hogy játszik-e a japán fővárosban a veszélyhelyzet fennmaradása miatt.

Elgondolkodtatóan nyilatkozott a múlt hét elején Nisikori Kej, a japánok első számú férfi teniszezője is, aki a tokiói olimpiai faluban esetleg kirobbanó koronavírus-járvánnyal kapcsolatos félelmeiről beszélt. A 2016-os riói játékokon bronzérmes játékos kifejtette, nagyon sok sportolót szállásolnak el egy helyen, ami komoly kockázatot rejt magában. Bő egy hete a házigazdák első számú női teniszezője, a négyszeres Grand Slam-bajnok Oszaka Naomi úgy fogalmazott, egész életében arra várt, hogy részt vegyen hazájában az olimpián, de a tokiói rendezés kockázatait alaposan meg kell vitatni.

A legutóbbi közvélemény-kutatások adatai szerint a koronavírus-járvány miatt a japánok kétharmada nem szeretné, ha idén nyáron megrendeznék az olimpiát, emellett eddig már több mint 350 ezren írták alá azt a petíciót, amely a játékok törlését kéri.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik