Tokió 2020: Novak Djokovics ott lesz az olimpián

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2021.07.16. 10:36
null
Rafael Nadallal és Roger Federerrel ellentétben a wimbledoni bajnok Novak Djokovics nem hagyja ki az olimpiát (Fotó: AFP)
Novak Djokovics bejelentette, hogy ott lesz a tokiói olimpián – írja az MTI.

 

„Lefoglaltam a repülőjegyemet Tokióba, és büszke vagyok, hogy csatlakozhatom a szerb csapathoz az olimpián” – írta Twitter-oldalán a világelső teniszező, aki vasárnapi, wimbledoni sikere után – amely 20. Grand Slam-győzelme volt – még nem nyilatkozott tokiói szerepléséről.


„Számomra mindig különleges örömöt és motivációt jelent Szerbiáért játszani, és mindent megteszek, hogy mindannyiunkat boldoggá tegyem” – fogalmazott Djokovics.

A 34 éves sztár célja, hogy egy éven belül megnyerje a négy Grand Slam-tornát és megszerezze az olimpiai aranyérmet – ez eddig csak a német Steffi Grafnak sikerült 1988-ban. Djokovics idén győzött az Australian Openen, a Roland Garroson és Wimbledonban, így – az olimpia mellett – még a US Openen kell diadalmaskodnia.

Korábban a férfiaknál Roger Federer, Rafael Nadal, Dominic Thiem, Stan Wawrinka és Nick Kyrgios jelezte, hogy nem utazik el Japánba. A nőknél többek között Serena Williams, Simona Halep, Bianca Andreescu, a magyar származású brit Konta Johanna, valamintBabos Tímeasem indul.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik