Tokió 2020: Molnár ötödik, nincs újabb karatés kvóta

MTI/K. B.MTI/K. B.
Vágólapra másolva!
2021.06.13. 18:12
null
Molnár Dániel nem lesz ott Tokióban (Fotó: Máté Krisztián, archív)
Ötödik helyen zárt a karatés Molnár Dániel a küzdelem kategóriában az olimpiai kvalifikációs párizsi tornán, így nem jutott ki a tokiói játékokra, amelyhez az első háromban kellett volna végeznie – írja a Magyar Távirati Iroda.

 

Az UTE plusz 75 kilogrammos versenyzője a viadal vasárnapi befejező napján a 71 versenyzőt felvonultató selejtezőben nagyszerűen teljesített csoportjában, sorozatban osztrák, haiti, északmacedón és kazah karatékát verve. Az ötödik fellépésén azonban alulmaradt szaúd-arábiai vetélytársával szemben, majd szoros csatában a vigaszági döntőt is elveszítette kanadai riválisa ellen.

A zárónap másik magyar szereplőjének, a plusz 61 kilóban indult Pap Dorottyának már az első mérkőzésén megálljt parancsoltak, később az UTE sportolójának kanadai legyőzője a legjobb négy közé jutott.

A nyolcfős válogatottból így egy magyar karatés harcolt ki ötkarikás kvótát: az MTK Budapest sportolója, Hárspataki Gábor 75 kilóban harmadik lett, így részt vehet a japán gyökerű küzdősport olimpiai bemutatkozásán.

Ugyanez kis híján sikerült a 67 kilogrammos Tadissi Martialnak is, aki súlycsoportjában beverekedte magát a körmérkőzéses rendszerű négyes döntőbe, ott azonban már nem tudott mérkőzést nyerni, negyedikként végzett, és éppen lecsúszott a kvótáról.

A párizsi torna – amelyen 96 ország csaknem félezer versenyzője indult – az utolsó állomása volt a karatésok Tokióra kvalifikáló versenysorozatának.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik