Tokió 2020: Kozáknak megvan a hatodik, Durant harmadik aranya – ez történt az éjjel

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2021.08.07. 07:25
null
Aranyos négyes (Fotó: MTI)
Aranyos hajnalra ébredhetett az, aki beállította az ébresztőórát: a magyar női kajak négyes megvédte az olimpiai bajnoki címét, sőt sorozatban harmadszor lett első az ötkarikás játékokon. Színvonalas mérkőzésen az Egyesült Államok férfi kosárlabdacsapata is megőrizte a trónját a játékokon.


Történelmi tettet hajtott végre női kajak négyesünk: az első olyan magyar egység lett ebben a sportágban, amely sorozatban háromszor nyert olimpiai aranyat.

Bővebben itt!

Kozák Danuta a hatodik ötkarikás aranyérmét szerezte meg, ezzel a legeredményesebb magyar női olimpikon lett, megelőzve olyan legendákat, mint Keleti Ágnes és Egerszegi Krisztina.

Bővebben itt!

A magyar férfi kajak négyes a hetedik helyen zárt, ötödik lett a Balla, Takács kenu párosunk, Adolf Balázs pedig a hetedik a kenu egyes 1000 méter B-döntőjében.

Az Egyesült Államok szerezte meg a férfi kosárlabdatorna aranyérmét, mivel a döntőben 87–82-re legyőzte Franciaországot. A 29 pontot szerző Kevin Durant a harmadik ötkarikás aranyérmét nyerte immár.

Bővebben itt!

A norvég Anders Mol, Christian Sörum kettős nyerte a férfi strandröplabdázók aranyérmét, a döntőben az orosz Vjacseszlav Kraszilnyikov, Oleg Sztojanovszkij párost legyőzve, míg a bronz a katari Serif Junussze, Ahmed Tidzsan duóé lett.

Bővebben itt!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik