Tokió 2020: kihagyja az olimpiát az egyik legjobb francia országúti kerékpáros

MTI/SZ. R.MTI/SZ. R.
Vágólapra másolva!
2021.06.07. 15:18
null
Újabb kerékpározó esett ki a tokiói olimpiára készülő francia válogatottból (Fotó: AFP)
Az olasz országúti kerékpáros körversenyen idén hetedik francia Romain Bardet úgy döntött, nem indul a tokiói olimpián.

 

„A csapatommal és az edzőmmel, Thomas Voecklerrel közösen megegyeztünk, hogy nem megyek a játékokra" - nyilatkozta a 30 éves sportoló a L'Équipe című sportnapilapnak, hozzátéve, hogy a szezon második felére komoly tervei vannak a DSM csapattal közösen, ezért nem tudna csúcsformában szerepelni az olimpián.

A Tour de France-on 2016-ban második, egy évvel később pedig harmadik Bardet az augusztus 14-én rajtoló Vuelta a Espanára koncentrál, és ott szeretne jól szerepelni.

A francia válogatottnak komoly érvágás Bardet kiválása, mivel egyértelműen éremesélyesként indult volna el az országúti mezőnyversenyen, melyben a 2018-as világbajnokságon ezüstérmet nyert. A nemzeti csapatnak azért különösen fájó a döntése, mert egy másik erőssége, Julian Alaphilippe már korábban jelezte, hogy nem utazik el a játékokra, Thibaut Pinot szereplése pedig szintén kérdéses, mivel április vége óta hátsérüléssel bajlódik. Utóbbi a Giro d'Italia országúti kerékpáros körversenyen sem tudott elindulni sérülése miatt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik