Tokió 2020: két magyar birkózó is első kiemelt lesz

Vágólapra másolva!
2021.06.25. 12:01
null
Lőrincz Tamás (Fotó: MBSZ/UWW)
A rangsorversenyek végeztével a Nemzetközi Birkózószövetség (UWW) lezárta az olimpiai súlycsoportok világranglistáit, amelyek alapján majd a kiemelést elkészítik a tokiói olimpián – tájékoztatott a a Magyar Birkózószövetség. 


Ennek alapján nagyszerű hír, hogy az ötkarikás kvótát szerző hat magyar birkózó közül ketten a sor élén állnak, így első kiemeltek lesznek! A világ- és négyszeres Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes Lőrincz Tamás (kötöttfogás, 77 kg), valamint fivére, az Eb-győztes, vb-2. Lőrincz Viktor (kf, 87 kg) esetében ez azt jelenti, hogy a közvetlenül mögöttük következő jelentős riválisokkal nem kerülhetnek össze a tokiói viadal elején.

Lőrincz Viktor (Fotó: MBSZ/UWW)
Lőrincz Viktor (Fotó: MBSZ/UWW)


Ez persze nem jelenti azt, hogy könnyű dolguk lenne, hiszen minden kategóriában 16-os mezőny, így gyakorlatilag nincs gyenge ellenfél. Már csak azért sem, mert aki kevésbé indult a rangsorversenyeken, viszont kijutott az olimpiára, az nem szerepel a listán.

Ilyen például a mieink közül az egy súlycsoporttal lejjebb fogyasztó, eredeti kategóriájában vb- és Eb-győztes Korpási Bálint (kf, 67 kg), valamint a világkupa-2., junior Eb-első Szőke Alex (kf, 97 kg). További olimpiai részvevőink közül a vb-bronz és vk-ezüstérmes Muszukajev Iszmail (szabadfogás, 65 kg) a negyedik, a 2013-as vb-nyertes, idei Eb-2. Sastin Marianna (női 62 kg) a kilencedik. Fiatal tehetségeink közül az Eb-2., U23-as Eb-1. Lévai Zoltán (kf, 77 kg) 4., Kuramagomedov Murad (szf, 74 kg) 5., az idei U23-as Európa-bajnok Váncza István (kf, 67 kg) 21., a junior vb- és Eb-győztes Takács István (kf, 87 kg) 23., a junior Eb-1. Lévai Tamás (kf, 77 kg) 25. a sorban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik