Tokió 2020: Ilyen sokat még soha nem edzettem – a 7. olimpiájára készül Mohamed Aida

NAGY-PÁL TAMÁSNAGY-PÁL TAMÁS
Vágólapra másolva!
2021.07.13. 10:02
Leírni is brutális: Mohamed Aida a 7. olimpiájára készül. Már 1996-ban, Atlantában is ott volt a vívó, aki most a csapat negyedik tagjaként utazhat Tokióba. Az NSO Tv videójában a tőröző mesél arról, ezeken a különleges játékokon nem fog annyit számítani a rutinja. Megtudjuk, hogyan tölti az utolsó napokat, mit csinál a családjával, illetve azt is elárulja, milyen személyes dolgokat visz magával Japánba.

A 7. olimpiájára készülő Mohamed Aida az NSO Tv-nek elmondta: az idei ötkarikás játékok biztosan mások lesznek, mint az előző hat volt.

A TOKIÓI MAGYAR VÍVÓCSAPAT
Kard. Férfiak:Decsi Tamás (egyéni és csapat), Szatmári András (egyéni és csapat), Szilágyi Áron (egyéni és csapat), Gémesi Csanád (csapat).Nők:Katona Renáta (egyéni és csapat), Márton Anna (egyéni és csapat), Pusztai Liza (egyéni és csapat), Battai Sugár Katinka (csapat).Tőr. Nők:Kondricz Kata (egyéni és csapat), Kreiss Fanni (egyéni és csapat), Pásztor Flóra (egyéni és csapat), Mohamed Aida (csapat).Párbajtőr. Férfiak:Siklósi Gergely (egyéni)

„Már a felkészülés során is érezhető volt, annyira mások lesznek a körülmények, hogy ez most mindenkinek új. Olyan sok procedúrán fogunk keresztülmenni, amikor megérkezünk is rengeteg szabályt kell betartani, amihez nagyon sok türelem kell. Sportolót próbáló lesz idegrendszerileg, úgyhogy a rutin ezen a területen ezúttal nincs meg, ám azért remélem, sikerül majd minden akadályt vennünk.”

Videónkban mesél arról, hogy az egyik kislányának éppen akkor lesz a születésnapja, amikor már nem lesz itthon, de már megünnepelték. Azt is megtudjuk, milyen személyes dolgokat visz magával Tokióba, elmeséli az utolsó hetek fő csapásirányát, ahogy arról is beszél: mennyire lesz szokatlan neki új szerepköre, a tőrcsapat negyedik tagjának lenni.

Július 24., 2.00: férfi kard, egyéni, a negyeddöntőig (Decsi Tamás, Szatmári András, Szilágyi Áron)
11.00:
férfi kard, egyéni, elődöntő, a 3. helyért, döntő
Július 25., 2.00: női tőr, egyéni, a negyeddöntőig (Kondricz Kata, Kreiss Fanni, Pásztor Flóra); férfi párbajtőr, egyéni, a negyeddöntőig (Siklósi Gergely)
11.00: női tőr, egyéni, elődöntő, a 3. helyért, döntő; férfi párbajtőr, egyéni, elődöntő, a 3. helyért, döntő
Július 26., 2.00: női kard, egyéni, a nyolcaddöntőig (Katona Renáta, Márton Anna, Pusztai Liza)
11.00:
női kard, egyéni, elődöntő, a 3. helyért, döntő
Július 28., 3.00: férfi kard, csapat, az elődöntőig (Magyarország)
11.30:
férfi kard, csapat, a 3. helyért, döntő
Július 29., 3.50: női tőr, csapat, az elődöntőig (Magyarország)
11.30: női tőr, csapat, a 3. helyért, döntő
Július 31., 3.00: női kard, csapat, az elődöntőig (Magyarország)

11.30: női kard, csapat, a 3. helyért, döntő

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik