Tokió 2020: a NOB úgy számol, a résztvevők többsége be lesz oltva

Vágólapra másolva!
2021.05.13. 10:33
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) azzal számol, hogy a tokiói nyári játékok résztvevőinek nagy része beoltva érkezik Tokióba – írja az MTI.

„Az olimpiai falu lakóinak jelentős többsége be lesz oltva” – mondta Mark Adams, a NOB szóvivője, aki szerint ez a versenyzőkön kívül a hivatalos kísérőkre is vonatkozik.„Az olimpiai falu lakóinak jelentős többsége be lesz oltva” – mondta Mark Adams, a NOB szóvivője, aki szerint ez a versenyzőkön kívül a hivatalos kísérőkre is vonatkozik.

A NOB igyekszik segítséget nyújtani abban, hogy aki vakcinához szeretne jutni, az a lehető leggyorsabban megkaphassa azt. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság a hónap elején megállapodást kötött a Pfizer-BioNTechhel arról, hogy a cég oltóanyagot biztosít az ötkarikás küldöttségek számára.

Az még nem dőlt el, hogy az oltással rendelkező olimpikonok nagyobb szabadságot élveznek-e majd a játékok idején be nem oltott társaiknál. Egyelőre szigorú korlátozások, napi tesztelések és buborékrendszer kialakítása van napirenden. Jelen állás szerint a sportolóknak legkésőbb két nappal a versenyük után el kell hagyniuk Tokiót.

A tavalyról idénre halasztott olimpia július 23-án kezdődik és augusztus 8-ig tart.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik