Tokió 2020: a horvát legenda beszélte rá a részvételre Djokovicsot

MTI/R. P.MTI/R. P.
Vágólapra másolva!
2021.07.19. 19:56
null
Djokovics megcélozza a Golden Slamet (Fotó: AFP)
A horvát magasugró Blanka Vlasic beszélte rá a szerb Novak Djokovicsot, hogy induljon el a pénteken kezdődő tokiói olimpia férfi teniszversenyén.

A wimbledoni Grand Slam-torna megnyerése után a világelső fontolóra vette, hogy visszalép az ötkarikás játékoktól a koronavírus-járvány alatt hozott szigorú korlátozások és a zárt kapus lebonyolítás miatt, de végül úgy döntött, mégis elutazik Japánba. Megfogalmazása szerint ez csak a hazaszeretetének és a Szerbia iránti érzéseinek köszönhető.

„Nem örülök a Japánban érvényben lévő különféle korlátozásoknak, és annak sem, hogy nem játszhatunk nézők előtt, de elengedhetetlen, hogy az országomat képviseljem az olimpián” – nyilatkozta.

Djokovics elárulta, hogy néhány nappal ezelőtt találkozott az olimpiai ezüstérmes és bronzérmes Blanka Vlasiccsal, aki azt mondta neki, az emberek csak arra emlékeznek majd, hogy ki nyerte az érmeket, nem pedig arra, hogy milyen körülmények között, például voltak-e szurkolók, vagy sem.

„A szavai megragadtak bennem, és örülök, hogy úgy döntöttem, részt veszek az olimpián. Amiket mondott, arra ösztönöznek, hogy a lehető legjobb teniszt játsszam, és bízom benne, hogy az idei szezonban eddig elért hatalmas sikereim után megnyerhetem az aranyérmet” – mondta.

Még egyetlen férfiteniszező sem nyerte meg ugyanabban az évben mind a négy Grand Slam-tornát és az olimpiát, Djokovics lehet az első, akinek ez sikerül, hiszen idén az ausztrál és a francia nyílt bajnokságon, valamint Wimbledonban is győzni tudott.

„Az olimpia és a US Open megnyerése a legjelentősebb célkitűzésem a szezon hátralévő részében. Tele vagyok magabiztossággal, és motivált vagyok, hogy a lehető legjobban képviseljem Szerbiát. Éremre vágyom Tokióban, ami remélhetőleg arany lesz, majd elutazom New Yorkba, hogy teljessé tegyem az idei évemet” – nyilatkozta a 34 éves Djokovics.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik