Tokió 2020: 500 nővért kért a szervezőbizottság

MTI/H. D.MTI/H. D.
Vágólapra másolva!
2021.04.26. 16:10
null
Ötszáz nővért kért a szervezőbizottság a játékok idejére (Fotó: AFP)
A szervezők 500 nővért kértek a július 23-tól augusztus 8-ig tartó tokiói olimpia idejére – jelentette be hétfőn Muto Tosiro szervezőbizottsági elnök.

 

A japán média beszámolóira hivatkozva az MTI azt írja, a szervezők azt kérték, hogy a nővérek nyújtsanak segítséget a személyzet számára az olimpiai faluban, valamint a versenyhelyszíneken már a játékok előtt, és annak ideje alatt is.

A szervezőbizottság változatlanul folytatja a pandémia miatt tavalyról idén nyárra halasztott olimpia előkészületeit, miközben Japán azzal küzd, hogy megfékezze a koronavírus-járvány újabb erősödését. Vasárnaptól május 11-ig egészségügyi vészhelyzetet hirdettek ki négy prefektúrában, Tokióban, Oszakában, Kiotóban és Hjógóban.

„Jeleztük, hogy nagyjából ötszáz nővérre lesz szükségünk, de a legfőbb kitétel az, hogy ennek nem szabad negatívan befolyásolnia a regionális egészségügyi ellátást” – jelentette ki Muto.

A szervezőbizottság azt is közölte: péntekre összehívott egy kerekasztal-beszélgetést orvosszakértőkkel azért, hogy megtárgyalják a járvány elleni védekezés érdekében tervezett intézkedéseket. A hat szakértőből álló társaság a tervek szerint rendszeresen ülésezik majd, hogy megvitassa a biztonságos olimpiarendezéshez szükséges speciális előírásokat, szabályokat.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik