Tokió 2020: európai uralom a férfi strandröplabdázóknál

KARÁDI ZOLTÁNKARÁDI ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2021.08.05. 04:35
Az amerikai és az ausztrál páros jutott be a fináléba a tokiói olimpia női strandröplabdatornáján – adta hírül az MTI. A férfiaknál viszont két európai páros, a norvég és az orosz játssza majd a finálét.

A csütörtöki elődöntőben az amerikai April Ross, Alix Klineman kettős mindössze 37 perc alatt nyert svájci riválisa ellen. Az már biztos, hogy Ross – aki Londonban ezüst-, Rióban bronzérmes volt – 39 évesen és 47 naposan az olimpiák történetének legidősebb női érmese lesz ebben a számban, az eddigi rekordot honfitársa, a háromszoros ötkarikás bajnok Kerri Walsh Jennings tartotta, aki Rióban három nappal a 38. születésnapját követően lett harmadik.

A másik ágról a világbajnoki harmadik ausztrál Taliqua Clancy és Mariafe Artacho del Solar került a fináléba, miután két játszmában kerekedett a lett páros fölé. Az ausztrálok 2000 óta az első érmüket szerzik majd az olimpiákon strandröplabdában, 21 évvel ezelőtt Sydneyben Natalie Cook és Kerri Pottharst hazai pályán állt a dobogó tetején.

A férfiaknál a háromszoros Eb-győztes Anders Mol és Christian Sörum a londoni olimpián bronzérmes lett Martins Plavins és Edgars Tocsot győzték le két játszmában, míg a világbajnok orosz Vjacseszlav Kraszilnyikov és Oleg Sztojanovszkij a katari meglepetéspárost intézte el ugyancsak két szettben.

TOKIÓ 2020
STRANDRÖPLABDA, NŐI ELŐDÖNTŐ
Ross, Klineman (amerikai)–Heidrich, Vergé-Dépré (svájci) 2:0 (12, 11)
Clancy, Artacho del Solar (ausztrál)–Kravcenoka, Graudina (lett) 2:0 (21, 13)

FÉRFI ELŐDÖNTŐ
Mol, Sörum (norvég)–Plavins, Tocs (lett) 2:0 (15, 16)
Kraszilnyikov, Sztojanovszkij (orosz)–Serif, Ahmed (katari) 2:0 (19, 17)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik