Paralimpia 2020: hat kerekesszékes vívóval bővült a magyar csapat

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.05.13. 20:01
null
Krajnyák Zsuzsanna a hetedik paralimpiai érméért szállhat harcba (Fotó: Tumbász Hédi, archív)
Az egyéni ranglistás helyezések alapján hat magyar kerekesszékes vívó már hivatalosan is készülhet a tokiói paralimpiára – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

 

A paralimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok Hajmási Éva, a sportág egyik legkiemelkedőbb alakja, a hatszoros paralimpiai érmes, világ- és Európa-bajnok Krajnyák Zsuzsanna, a világbajnok, Eb-érmes Mező Boglárka, a paralimpiai harmadik, világ- és Európa-bajnoki érmes Veres Amarilla, valamint a férfi mezőny egyik legjobbja, a háromszoros paralimpiai érmes, világ- és Európa-bajnok Osváth Richárd, továbbá a világkupaérmes Tarjányi István számít már biztos utazónak a Kerekesszékesek és Amputáltak Nemzetközi Sportszövetségének (IWAS) közlése szerint – írta az MTI.

A Magyar Paralimpiai Bizottság – amint arról csütörtöki közleményében beszámol – egy hetedik kvóta reményében benyújtja szabadkártyaigényét az IWAS-nak.

A magyar csapatnak ezzel jelenleg 26 kvótája van az augusztus 24-én kezdődő és szeptember 5-ig tartó tokiói paralimpiára: négy asztaliteniszben, négy atlétikában, egy kerékpárban, három kajak-kenuban, hét úszásban, hat kerekesszékes vívásban és egy sportlövészetben – tette hozzá az MTI.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik