Wimbledon: megbírságolták a pénzt dobáló orosz játékost

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.07.06. 15:48
Pénzbüntetést kapott az orosz Danyiil Medvegyev a Nemzetközi Teniszszövetségtől (ITF), mert szerdai veresége után pénzt dobott a játékvezetőnek a wimbledoni teniszbajnokságon.

A 21 éves játékos már a belga Ruben Bemelmans elleni meccs közben összeveszett a székbíróval. Mariana Alves ugyanis figyelmeztetésül levont tőle egy pontot, mire Medvegyev arra kérte a mérkőzés ellenőrét, hogy távolítsa el a játékvezetőt. A találkozó után kezet fogott a portugál bíróval, majd kivett a tárcájából néhány érmét, és felé dobta.kivett a tárcájából néhány érmét, és felé dobta.

Az ITF 14 500 dolláros bírsággal sújtotta Medvegyevet, aki később elnézést kért tettéért. Az orosz teniszező nem először okozott botrányt egy meccsen: tavaly kizárták egy amerikai challengerversenyről, mivel azzal gyanúsította meg a színes bőrű főbírót, hogy összejátszik szintén fekete ellenfelével.

Bernard Tomic ugyanakkor 15 ezer dolláros büntetést kapott a kiesése utáni sajtótájékoztatón tett kijelentéseiért, valamint sérülés színleléséért.

Az ausztrál játékos kedden három sima szettben kikapott a német Mischa Zverevtől, majd közölte: „Unatkoztam a pályán, nem találtam motivációt. Mentálisan és fizikailag sem álltam készen, és ápolást is csak azért kértem, hogy történjen valami.”

Tomicot már kétszer is kitették ideiglenesen hazája Davis-kupa-csapatából renitens viselkedése miatt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik