Wimbledon: már az első fordulóban kiesett Babosék párosa

Vágólapra másolva!
2021.07.01. 13:52
null
Az egyes után párosban is búcsúzott Wimbledontól Babos Tímea (Fotó: AFP)
Nagy meglepetésre már az első körben kiesett a második helyen kiemelt Babos Tímea, Kristina Mladenovic duó a wimbledoni Grand Slam-torna női páros versenyszámában, miután 6:1, 6:2 arányban kikapott a kazah Zarina Dijasz, ausztrál Arina Rodionova kettősétől.

 

Babos Tímea az idei idényben először lépett pályára Kristina Mladenovic oldalán Grand Slam-verseny páros számában, hiszen az ausztrál teniszbajnokságon el sem indult, a Roland Garroson pedig Vera Zvonarjovával versenyzett a magyar teniszezőnő.

Az első játszma rögtön egy brékkel indult, hiszen a kazah, ausztrál duó 0:15-ös állás után fordított, és rögtön az első bréklabdáját kihasználta. Ezután a magyar, francia kettős elvehette volna ellenfele adogatását, de megőrizték előnyüket Dijaszék, akik aztán egy újabb brékkel már 3:0-ra vezettek. Végül 4:0-nál Babosék hozták a saját adogatásukat, de 5:1-nél ismét elvette a kezdésüket az ellenfél, amely így 6:1-re megnyerte az első játszmát.

A második szettben aztán ismét nagyon hamar brékelőnybe került a Dijasz, Rodionova kettős, amely ráadásul a saját kezdését rendre megnyerte. Végül 5:2-nél újra elvette Babosék kezdését a kazah, ausztrál páros, amely így 6:2-re behúzta a második játszmát is, és továbbjutott a második körbe.

A Babos, Mladenovic duó vereségéhez nagyban hozzájárult, hogy hét kettős hibát is ütött, ráadásul az első szerváinak csupán 50, míg a másodiknak csak a 44 százalékát nyerte meg. Az ellenfél ezzel szemben egyszer sem ütött kettős hibát, ráadásul Babosék mindhárom bréklabdáját kivédte.

Babos Tímea legközelebb július 2-án lép pályára Fucsovics Márton oldalán a wimbledoni teniszbajnokság vegyes páros számában.

ANGOL NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG, WIMBLEDON (35 016 000 font, füves pálya)
NŐI PÁROS, 1. FORDULÓ (a 32 közé jutásért)

Dijasz, Rodionova (kazah, ausztrál)–Babos, Mladenovic (magyar, francia, 2.) 6:1, 6:2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik