Wimbledon: így látta a szerb sajtó Fucsovics mérkőzését

T. J.T. J.
Vágólapra másolva!
2021.07.07. 18:10
null
Fucsovics Márton (balra) és Novak Djokovics mérkőzés utáni kézfogása (Fotó: AFP)
A kellemetlen magyar megizzasztotta Djokovicsot, aki bejutott a legjobb négy közé – e cím alatt foglalta össze a Blic online kiadása a szerb teniszező és Fucsovics Márton wimbledoni negyeddöntőjét (6:3, 6:4, 6:4).

 

A portál szerint Novak Djokovics igazolta esélyességét a világranglista 48. helyezettje ellen, akinek ez volt élete első negyeddöntője Londonban. Igaz, hogy Fucsovics néhányszor megszorongatta a szerb teniszezőt, de ez kevés volt ahhoz, hogy megállítsa.

Novak dominált Fucsovics ellen – írja a Novoszti, amely szerint fantasztikus meccset játszott Novak Djokovics és Fucsovics Márton a wimbledoni negyeddöntőben. Djokovics remekül kezdte a meccset, nagyon gyorsan 5:0-s előnyre tett szert, és esélye volt, hogy nullára nyerje meg a szettet Fucsovics ellen, aki a mérkőzés ezen részében nem nagyon tudta összeszedni magát. Utána három játékot nyert, de a játszma végül Djokovicsé lett. A második játszmában Djokovics nyolc játék után elnyerte ellenfele adogatójátékát, és magabiztosan zárta le a szettet, míg a harmadik játszma elején megszerzett bréknek köszönhetően megérdemelten nyert 3:0-ra.

A Nova S tudósításában kiemeli, hogy az elveszített két játszma és a brékhátrány ellenére sem adta fel Fucsovics a mérkőzést, hanem harcolt, agresszív volt, és egyes pillanatokban nagy feladat elé állította a világelsőt, akinek azonban sikerült megőriznie a koncentráltságát, ami elég volt, hogy nyerjen, és bejusson a pénteki elődöntőbe, ahol Denis Shapovalov lesz az ellenfele.

Fucsovicson keresztül az elődöntőbe – írja honlapján a Szerbiai Rádió és Televízió. A közszolgálati tájékoztatási eszköz a találkozóval kapcsolatban kiemelte, hogy Djokovics 41. Grand Slam-elődöntőjébe jutott be a magyar játékos legyőzésével. A portál tudósítása szerint Djokovics villámrajtot vett, utána kisebb hullámvölgybe került, de Fucsovics ezt nem használta ki. Annak ellenére, hogy a magyar játékos kemény ellenállást tanúsított, nem tudta komolyabban megszorongatni Djokovicsot, aki magabiztosan nyerte meg a mérkőzést.

ANGOL NEMZETKÖZI TENISZBAJNOKSÁG, WIMBLEDON (35 016 000 font, füves pálya)
FÉRFI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
Novak Djokovics (szerb, 1.)–Fucsovics Márton 6:3, 6:4, 6:4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik