Wimbledon: Fucsovics és Babos nem indul vegyes párosban

Vágólapra másolva!
2019.07.01. 16:14
null
Babos Tímea és Fucsovics Márton ezúttal nem indul vegyes párosban (Fotó: MTI)
Az Australian Open és a Roland Garros után Wimbledonban már nem indul vegyes párosban Fucsovics Márton és Babos Tímea. A két MTK-s teniszező a jövő évi tokiói olimpia érdekében nevezett ebben a műfajban az év első és második Grand Slam-tornájára, de Londonban – közleményük szerint – éppen az ötkarikás játékok miatt nem lépnek pályára egymás oldalán.


„Nem változott a közös célunk, szeretnénk kijutni a tokiói olimpiára, és ott Magyarországot képviselve együtt indulni vegyes párosban. Az olimpiára nem lehet vegyes párosban kvalifikálni, az indulhat, aki egyéniben vagy párosban kijut. Ezért dolgozunk, és ezért olykor áldozatot kell hozni. A szakmai szempontokat mérlegelve, teljes egyetértésben úgy döntöttünk, hogy Wimbledonban mindketten a saját feladatunkra koncentrálunk, és kivételesen nem indulunk vegyes párosban”
– áll a közleményben.

Fucsovics és Babos Melbourne-ben és Párizsban is a második fordulóban búcsúzott a
vegyes párosok versenyétől.

ÚT TOKIÓBA

Egyesben mindkét nem számára 64-es főtáblát rendeznek, a 2020. június 8-i világranglista első 56 helyezettje részt vehet az olimpián, de egy nemzetből, maximum négyen. Kritérium továbbá, hogy a kijutott játékos a megelőző olimpiai ciklusban minimum kétszer képviselje hazáját a Fed-kupában, vagy a Davis-kupában, ráadásul az egyik szereplésnek az 2019-re vagy 2020-ra kell esnie. További 6 kvótát kontinentális bontásban osztanak ki, de ebből egy a rendező jogán japáné, és a Nemzetközi Teniszszövetség 1-1 szabadkártyát biztosít egy korábbi olimpiai bajnoknak és egy Grand Slam-torna-győztesnek.

Párosban mindkét nem számára 32-es főtáblát rendeznek a japán indulók mellett a két világranglista első 10-10 helyezettje honfitárs párt választhat magának az egyes- vagy a párosrangsor első 300 helyezettjéből, a többi 21-21 helyet pedig kontinentális alapon osztják el.
Vegyes párosban azok rangsora alapján áll össze a 16 résztvevő, akik egyesben vagy párosban már kvalifikálták magukat – ezért jár egy együttes pontszám, de Japánnak itt is jár egy hely. Azaz a vegyes páros női és férfi tagjának együttes pontszáma az első 15-ben kell, hogy legyen az induláshoz..

 

Az eseményről a Nemzeti Sportot tudósítja: Klein Ron

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik