Wimbledon: Ez már igazi brománc Kyrgiosszal – Djokovics

Vágólapra másolva!
2022.07.10. 20:26
null
Djokovics (jobbra) fogadta Kyrgios gratulációját (Fotó: AFP)
Ahogy arról beszámoltunk, Novak Djokovics négy játszmában legyőzte Nick Kyrgiost a wimbledoni tenisztorna férfi egyesének döntőjében, megszerezve 21. Grand Slam-torna-győzelmét. A győzelem után előbb Kyrgios dicsérte legyőzőjét, majd Djokovics is kedves szavakkal illette az ausztrált. Aztán némiképpen meglepő fordulatot vett a pályán készített interjú a szerbbel, mindenesetre a közönség – és Kyrgios is – remekül szórakozott.

 

Elsőként a vesztes fél lépett a mikrofonhoz, és Kyrgios rögtön magasra tette a lécet.

„Novak olyan, mint egy isten. Nem fogok hazudni, azt hittem, hogy jól játszottam. Gratulálok Novaknak, és a csapatának, már nem is tudom, hányadszor lettél itt most bajnok – kezdte az ausztrál, majd kiderült róla, nem kell a szomszédba mennie némi humorért. Arra a kérdésre, hogy első GS-döntője után vágyik-e újabbra, meglepő választ adott.

„Egyáltalán nem, elképesztően elfáradtam, én is és a csapatom is. Nagyon kemény két hét van mögöttünk, rengeteget teniszeztem. Egyelőre leginkább a közelgő vakációm jár a fejemben, más most nem is nagyon érdekel. Nagyon boldog vagyok ezzel az eredménnyel, karrierem egyik legszebbje. Egy nap, talán nem is itt Wimbledonban, de remélem, megismételhetem, vagy talán, nem is tudom...” – fogalmazott Nick Kyrgios a finálé után még a pályán.

Érkezett a korábbi világelső szerb, aki nagyon megdicsérte ellenfelét kezdésként.

„Nick, visszatérsz! Nemcsak Wimbledonba, hanem a döntőkhöz is. Tudom, hogy nehéz egy ilyen elvesztett döntő után megtalálni a vigasztaló szavakat, de ma megmutattad, miért vagy itt, miért számítasz a világ egyik legjobbjának, különösen ezen a borításon. A csapatoddal fantasztikus munkát végeztél, kiváló tornátok volt, csak így tovább!” – kezdte rendkívül sportszerűen Novak Djokovics a maga győzelmi beszédét, amit a közönség hatalmas tapssal díjazott.

„Nagyon tisztellek, fantasztikus teniszezőnek tartalak, hihetetlen a tehetséged, hosszú évek óta itt vagy az élmezőny közelében, de most kezdem azt érezni veled kapcsolatban, hogy kezdenek összeállni a dolgaid. Úgyhogy biztos vagyok benne, hogy sokat fogunk látni a jövőben a Grand Slam-tornák végső fázisaiban. Azt azért sose gondoltam volna, hogy ennyi szépet és jót fogok rólad mondani, tekintettel a korábbi kapcsolatunkra. Oké, ez most már hivatalosan is egy brománc. Azt hiszem, ez egy gyönyörű barátság kezdete. A pályán kívül is” – mondta Djokovics, aki azt is elárulta, hogy a napokban mindenképpen megejtik majd azt a vacsorát, amelyet a döntő előtti estén beszéltek meg Instagramon, s amelyet a döntő győztese, vagyis a szerb fizet majd.

S hogy mi az a „korábbi kapcsolat”, amire Djokovics utalt? Nos, amikor 2020 tavaszán a koronavírus-járvány kellős közepén a szerb kiválóság Adria Tour néven bemutató tornát szervezett, s persze több játékos, Grigor Dimitrov, Alexander Zverev, Borna Coric, Victor Troicki és maga Djokovics is elkapta a fertőzést, lefújták a tornát, ami miatt Kyrgios alaposan kiakadt a szerbre, csúnyán összevesztek.

Úgy néz ki azonban, a kibékülés már régebben megtörtént, sőt...

TENISZ
WIMBLEDON, LONDON (füves pálya, 40 350 000 font)
FÉRFI EGYES, DÖNTŐ

Novak Djokovics (szerb, 1.)–Nick Kyrgios (ausztrál) 4:6, 6:3, 6:4, 7:6 (7–3)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik