Wimbledon: ennyit ér a negyeddöntő Fucsovicsnak – pénzben és pontban

Vágólapra másolva!
2021.07.06. 09:59
null
Fucsovicsnak jól fizet a wimbledoni menetelés (Fotó: AFP)
Mint beszámoltunk róla, a Wimbledonban zajló angol nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének nyolcaddöntőjében Fucsovics Márton legyőzte az orosz Andrej Rubljovot, s bejutott a legjobb nyolc közé. Magyar teniszezőtől 2007 óta nem látott bravúr után – jelesül, hogy bejutott egy Grand Slam-tornán a negyeddöntőbe – megnéztük, mennyit ért Fucsovics győzelme. Röviden: sokat. Hosszabban: soha korábban ekkora összeget nem nyert egy tornán.

A világhálón nyilvánosan, bárki számára hozzáférhető adatok szerint a negyeddöntős szereplésért kereken 300 000 angol font jár azaz átszámítva nagyjából 123 millió 250 ezer forint – legalábbis a hétfő esti árfolyamok szerint –, valamint 360 világranglista pontot is jóváírnak az idáig eljutóknak. Ezzel a 360 ponttal egyébként Fucsovics a jövő heti rangsorban már ismét a világ negyven legjobbja között lesz, jelenleg a 39. helyet foglalja el az ÉLŐ-világranglistán – ha tovább folytatja jó szereplését Wimbledon után is, nem lehetetlen, hogy megjavítja a karriercsúcsát jelentő 31. helyét.

Fucsovics eddigi wimbledoni pénzdíjához egyébként még hozzáadódik a párosért kapott díjazás is, ami 9500 fontot jelent, vagyis még csaknem 4 millió forintot beírhatunk Fucsovicsnak, ami azt jelenti, hogy 127 millió forint pénzdíjnál jár – plusz az apró – a világelső Novak Djokovics elleni negyeddöntős mérkőzés előtt. Itt jegyezzük meg, hogy Fucsovics pályafutásának ez a legnagyobb egyösszegű pénzdíja.

Az ATP honlapjának összegzése szerint az egyéni és páros meccsekért Fucsovics pályafutása során kapott pénzdíjainak összege már a torna előtt átlépte a négymillió dollárt. Éppen hétfőn írtuk meg, hogy Novak Djokovics már a nyolcaddöntős keresetével a sportág történelmében elsőként átlépi a 150 millió dolláros összkereseti álomhatárt… Rajta kívül csak a két 20-szoros bajnok, Roger Federer (130 millió) és Rafael Nadal (125 millió) lépte át a 100 milliós határt (a reklámszerződések révén ennél persze sokkal többet keresnek mind a ketten).

Az elődöntőbe jutásért 465 ezer font (191 millió forint) jár, a döntős szereplés 900 000 fontot jelent, a bajnoki cím mellé 1.7 millió angol fontot kap a torna győztese.

Fucsovics Márton szerdán lép pályára Novak Djokovics ellen a negyeddöntőben, a pontos időpontot várható kedden este hozzák nyilvánosságra a torna szervezői.

ANGOL NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG, WIMBLEDON (35 016 000 font, füves pálya)
FÉRFI EGYES, NYOLCADDÖNTŐ

Fucsovics Márton–Andrej Rubljov (orosz, 5.) 6:3, 4:6, 4:6, 6:0, 6:3

Bővebben a mérkőzésről itt olvashat.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik