US Open: Swiatek nem hibázott, Alcaraz hátrányból felállva jutott a négy közé

Vágólapra másolva!
2022.09.08. 09:17
null
Iga Swiatek esélyesként várhatja az elődöntőt (Fotó: Getty Images)
A nőknél világelső Iga Swiatek legyőzte az amerikai Jessia Pegulát a US Open utolsó negyeddöntőjében, így bejutott a legjobb négy közé. A férfiak versenyében több mint ötórás küzdelemben Carlos Alcaraz felülmúlta Jannik Sinnert és készülhet a Frances Tiafo elleni elődöntőre.

 

Az első helyen kiemelt Iga Swiatek Jessica Pegulával játszott az amerikai nyílt teniszbajnokság utolsó negyeddöntőjében. A lengyel az első játszmában ugyan elveszítette az egyik adogatását, azonban ezt követően kétszer is brékelni tudott, ennek köszönhetően előnyben várhatta a folytatást.

A második szett már sokkal szorosabban alakult, Swiatek és Pegula is egymás után kétszer el tudta venni a másik adogatását. Miután mindketten egyszer hozni tudták a saját kezdésüket ismét a brékek domináltak, egészen a rövidítésig. Itt a lengyel bizonyult jobbnak, így első US Open-elődöntőjére készülhet Arina Szabalenka ellen.

A férfiaknál igencsak izgalmas mérkőzést hozott Jannik Sinner és Carlos Alcaraz összecsapása. A találkozót a spanyol kezdte jobban, azonban miután megnyerte az első játszmát, kétszer is rövidítésben kapott ki, így már az olasznál volt az előny. Alcaraz azonban összeszedte magát, háromszor is brékelni tudott a negyedik játszmában, így következhetett a mindent eldöntő ötödik szett.

A világranglista-4. kezdte az adogatást, első két alkalommal nem is hibázott, azonban 2:2 után Sinner brékelni tudott, így előnybe került. Alcaraz ismét felállt a padlóról, hozta a saját adogatásait és kétszer is brékelt, így megnyerte a szettet és a mérkőzést is. A spanyol az amerikai Frances Tiafoe-val találkozik a négy között. A 19 éves játékos először játszhat elődöntőt Grand Slam-tornán, és továbbra is versenyben van a világelsőségért.

US OPEN, NEW YORK (60 millió dollár, kemény pálya)
NŐI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ

Swiatek (lengyel, 1.)–Pegula (amerikai, 8.) 6:3, 7:6

US OPEN, NEW YORK (60 millió dollár, kemény pálya)
FÉRFI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ

Alcaraz (spanyol, 3.)–Sinner (olasz, 11.) 6:3, 6:7, 6:7, 7:5, 6:3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik