US Open: Swiatek a mentális erejét emelte ki a döntő után

Vágólapra másolva!
2022.09.11. 10:04
null
Iga Swiatek úgy érezte, a kulcsmomentumoknál pontos volt a játéka (Fotó: AFP)
Elsősorban mentális erejét emelte ki Iga Swiatek az után, hogy Onsz Dzsaburt legyőzve megnyerte a női egyest az amerikai nyílt teniszbajnokságon.


„Nagyon büszke vagyok magamra, mert ez egyáltalán nem könnyű mérkőzés volt. Még ha az első szettben fölényben játszottam is, tudtam, hogy a folytatás szorosabb lesz és Onsz minden hibámat ki fogja használni”
– elemezte az összecsapást az immár háromszoros Grand Slam-győztes játékos.

A 21 éves lengyel teniszező úgy érezte, hogy a második játszma nagyon fizikálissá vált. Kiemelte, hogy az energiaszintje ebben a szakaszban emelkedett, és a kulcsmomentumoknál pontos volt a játéka.

„Nagyon magas színvonalon teniszeztünk, különösen büszke vagyok a mentális erőmre és arra, hogy a nehéz pillanatokban nem omlottam össze”
– hangsúlyozta. Annak is örült, hogy voltak megoldásai a nehézségekre, jól használta ki a lehetőségeit és képes volt alakítani a mérkőzés lefolyását, ami számára azt jelzi, hogy a korábbiakhoz képest is előrelépett.

Külön kiemelte annak a jelentőségét, hogy a Roland Garroson aratott két GS-diadala után ezúttal kemény borításon is a legjobb tudott lenni.

„Nem számítottam rá, nem várták tőlem, de ez egy újabb megerősítése annak, hogy nincsenek korlátaim” – tette hozzá.

Onsz Dzsabur, aki a finálét 6:2, 7:6 (7–5)-re veszítette el, Wimbledon után a második GS-döntőjében maradt alul, de úgy vélekedett, lesz még alkalma bizonyítani ezen a szinten, és kijelentette, hogy a jövő évben a világranglista élére szeretne kerülni.

A WTA-rangsorban Swiatek mögött ismét második helyezett, 28 éves tunéziai játékos úgy összegezte a szombati mérkőzést, hogy ellenfele erősen kezdett, nagy nyomást helyezett rá, a második szettben viszont megvolt az esélye a fordításra.

„Jó lett volna előnybe kerülni és irányítani. A második szettben nem mindig játszott olyan jól, mint az elsőben, azt kellett volna jobban kihasználni, de őszintén szólva nem sajnálok semmit sem, mivel mindent megtettem, ami tőlem tellett” – nyilatkozott.

Hozzátette, valószínűleg ezt a vereséget is nehéz lesz megemésztenie, akárcsak két hónapja a wimbledonit, de azzal nyugtatta magát, hogy időbe telt, míg tornát tudott nyerni, és nyilván idő kell ahhoz is, hogy GS-viadalon legyen a legjobb.

US OPEN, NEW YORK (60 millió dollár, kemény pálya)
NŐK, EGYES

DÖNTŐ

Swiatek (lengyel, 1.)–Dzsabur (tunéziai, 5.) 6:2, 7:6 (7–5)

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik