US Open: rossz kezdés után hengerelt S. Williams

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.04. 06:58
Serena Williams ugyan elbukta az első három játékot a negyeddöntőben az Amerikai nemzetközi teniszbajnokságon (US Open), de utána hengerelt, és két játszmában legyőzte az olasz Flavia Pennettát.

„Magam sem hittem el, hogy kettős brékhátrányba kerültem a meccs elején, de éreztem, hogy ez még nem a világvége. Nem gondoltam, hogy rosszul játszanék. Úgy voltam vele, ha ellenfelem tartani tudja azt a szintet, akkor megérdemli, hogy nyerjen. Én csak arra koncentráltam, hogy kicsit jobb legyek" – mondta a mérkőzés után Serena Williams.

Az amerikai teniszező az elvesztett három játék után sorozatban hatot nyert, ezzel behúzta az első szettet. Pennetta a másodikban 2:1-re vezetett, de utána már nem lett övé több játék, így elbukta a meccset. Williams sorozatban a 19. meccsén győzött Flushing Meadowsban, és Chris Evert után az első női játékos lehet, aki egymás után háromszor diadalmaskodik a US Openen. Williams idén még nem nyert GS-tornát, legutóbb 2006-ban (amúgy ebben az évezredben egyedül akkor) zárult úgy szezon, hogy nem jutott a négy nagy verseny egyikén sem döntőbe. A négy között az orosz Jekatyerina Makarovával találkozik.

US OPEN, NEW YORK (38 251 760 dollár, kemény pálya)
NŐI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ

S. Williams (amerikai, 1.)–Pennetta (olasz, 11.) 6:3, 6:2
KORÁBBAN
Makarova (orosz, 17.)–Azarenka (fehérorosz, 16.) 6:4, 6:2
AZ ELŐDÖNTŐBEN
S. Williams (amerikai, 1.)–Makarova (orosz, 17.)
Peng Su-aj (kínai)–Wozniacki (dán, 10.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik