US Open: „Néhány jó évem még lehet” – Nadallal 12 éve nem történt ilyen

Vágólapra másolva!
2016.09.05. 11:00
null
Rafael Nadal a döntő játszma rövidítésében 6:6-nál óriásit hibázott (Fotó: Reuters)
A kétszeres győztes Rafael Nadal öt játszmában kikapott a 24. kiemelt francia Lucas Pouille-tól a US Open negyedik fordulójában. A spanyol teniszezővel 2004 óta először fordult elő, hogy egy naptári éven belül egyik Grand Slam-tornán sem jutott be a legjobb nyolc közé.

A 30 esztendős kiválóság tizenkét évvel ezelőtt a Roland Garroson és Wimbledonban nem indult el, míg a US Openen a második, az Australian Openen pedig a harmadik körben búcsúzott. Az idén Melbourne-ben az első, Párizsban a harmadik forduló jelentette számára a végállomást, a füves pályás GS-versenyt pedig ismét kihagyta.

„Közel vagyok ahhoz, hogy ismét százszázalékos állapotba kerüljek, néhány jó évem még lehet. A végsőkig küzdöttem, de valami hiányzott” – mondta a meccs után Nadal, aki az ötödik játszmát brékelőnyből veszítette el.

A spanyol teniszező 4:3-nál harminc semmire vezetett, Pouille azonban fordított, és visszavette az elveszített adogatójátékát. A rövidítésben Nadal 6–3-nál három meccslabdát hárított, ám 6–6-nál óriásit hibázott, amit a francia játékos ki is használt.

„Igen, nagyot hibáztam. Jól játszottam a pontot, olyan helyzetbe kerültem, hogy egy nyerővel befejezzem a labdamenetet, de elrontottam. A probléma inkább az, hogy a döntő szett rövidítésében eljutottunk hat hatig. Már korábban meg kellett volna nyernem a mérkőzést” – tette hozzá a spanyol klasszis.

Nadal a 2014-es Roland Garros óta Grand Slam-tornán egyszer sem jutott be az elődöntőbe, viszont Marc López oldalán ebben az évben párosban aranyérmet nyert a riói olimpián.

US OPEN (46 303 400 dollár, kemény pálya)
FÉRFI EGYES, NYOLCADDÖNTŐ
Djokovics (szerb, 1.)–Edmund (brit) 6:2, 6:1, 6:4
Tsonga (francia, 9.)–Sock (amerikai, 26.) 6:3, 6:3, 6:7, 6:2
Pouille (francia, 24.)–Nadal (spanyol, 4.) 6:1, 2:6, 6:4, 3:6, 7:6
Monfils (francia, 10.)–Bagdatisz (ciprusi) 6:3, 6:2, 6:3
A HÉTFŐI PROGRAM
Thiem (osztrák, 8.)–Del Potro (argentin)
Marcsenko (ukrán)–Wawrinka (svájci, 3.)
Nisikori (japán, 6.)–Karlovic (horvát, 21.)
Dimitrov (bolgár, 22.)–Murray (brit, 2.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik