US Open: Nadal tovább menetel, már ott van az elődöntőben

KLEIN RON (New York)KLEIN RON (New York)
Vágólapra másolva!
2019.09.05. 07:06
null
Nadal bejutott a US Open elődöntőjébe (Fotó: Getty Images)
Ha csak a végeredményt nézzük, akkor Rafael Nadal magabiztosan, 6:4, 7:5, 6:2-re nyert az argentin Diego Schwartzman ellen, ezzel bejutott a US Open elődöntőjébe. De nem volt ám olyan magabiztos ez a siker...

 

A spanyol klasszis kiválóan kezdett, nagyon hamar az 5:0-ért állhatott oda adogatni, de ezt követően sorozatban négy játékot veszített el, az ötödikben pedig ellenfelének két bréklabdája volt – a fordulatos szettet mégis Nadal nyerte meg, mert higgadtabb tudott maradni a fontos pillanatokban.

A második játékrész szinte pontosan megegyezett az elsővel: a háromszoros US Open-bajnok spanyol kiválóan teniszezve jutott el az 5:1-es vezetésig, a játszma megnyeréséért szervált, ám Schwartzman elképesztően nagyot harcolva innen is képes volt talpra állni, egyenlített. A 27 éves argentin viszont rendre „csak” visszajönni tudott a meccsbe, átvenni az irányítást már nem: hiába egyenlített, a játszma végét megint elrontotta, ami nem sok jóval kecsegtetett, hiszen Nadal kétszettes előnyről szinte verhetetlen.

Két és fél óra játék után tartottak a harmadik szett közepénél, és úgy tűnt, az amerikai közönség már biztosnak vélte Nadal győzelmét, és mivel New York-i idő szerint éjjel fél 1-nél jártunk, sokan elindultak hazafelé, üres székek sora „jelent meg” az Arthur Ashe Stadionban.

A továbbjutó kilétével kapcsolatban nem is tévedtek a nézők, mert 3:2-es vezetésnél Nadal megint elvette Schwartzman szervagémét, és innen már nem is engedte vissza ellenfelét – a játszma elején ugyan ápolták az alkarját, de a teljesítményén nem látszott, hogy nagy lenne a probléma, ő is csak a magas páratartalomra panaszkodott utóbb.

Nadal az olasz Matteo Berrettinivel szemben folytatja pénteken, karrierje 33. Grand Slam-elődöntőjén. A másik ágon az orosz Danyiil Medvegyev és a bolgár Grigor Dimitrov találkozik.

A nőknél is kialakult a legjobb négy mezőnye: az amerikai Serena Williams az ukrán Elina Szvitolinával, a kanadai Bianca Andreescu a svájci Belinda Benciccsel csap össze, magyar idő szerint csütörtökről péntekre, éjjel egy órától.

Az eseményről a Nemzeti Sportot tudósítja: Klein Ron

US OPEN, NEW YORK (57 238 700 dollár, kemény pálya)
FÉRFI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
Nadal (spanyol, 2.)–Schwartzman (argentin, 20.) 6:4, 7:5, 6:2
Berrettini (olasz, 24.)–Monfils (francia, 13.) 3:6, 6:3, 6:2, 3:6, 7:6 (7–5)

AZ ELŐDÖNTŐBEN
Medvegyev (orosz, 5.)–Dimitrov (bolgár)
Berrettini (olasz, 24.)–Nadal (spanyol, 2.)

NŐI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ
Bencic (svájci, 13.)–Vekic (horvát, 23.) 7:6 (7–5), 6:3
Andreescu (kanadai, 15.)–Mertens (belga, 25.) 3:6, 6:2, 6:3

AZ ELŐDÖNTŐBEN
Bencic (svájci, 13.)–Andreescu (kanadai, 15.)
Szvitolina (ukrán, 5.)–S. Williams (amerikai, 8.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik