US Open: Babos Tímea is az első körben búcsúzott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.29. 01:47
null
Babos sokként élte meg a vereséget (Fotó: babostimea.hu)
Babos Tímea 6:4, 5:7, 6:4-re kikapott az orosz Darja Kaszatkinától a New York-i kemény pályás Grand Slam-torna, a US Open első fordulójában.

 

 

„Remélem, hogy képes leszek élvezni a játékot, a hangulatot, és végre el merem hinni, hogy egy Halepet és egy Sarapovát is meg tudok verni. Ha úgy jövök le a pályáról, hogy kitettem a szívem-lelkem, és mindeközben még élveztem is a játékot, elégedett leszek” – mondta Babos Tímea a US Open felvezetéseként, amely versenyre kedvenceként tekint legjobb női teniszezőnk.

A New York-i viadalon Babos első ellenfele Darja Kaszatkina volt, akivel ezt megelőzően eddig egyszer találkozott a magyar teniszező: akkor Kaszatkina három szettben ment tovább Sydneyben.

Ezúttal is a 11. helyen kiemelt orosz kezdett jobban, s bár Babos a játszma elején elvette ellenfele adogatójátékát, 4:2 után már nem tudott játékot nyerni, így Kaszatkináé lett az első szett (6:4).

A folytatásban aztán feljavult Babos, sokkal stabilabban tudta hozni a pontokat az első szervájából, és ez elbizonytalanította ellenfelét, aki rengeteg esélyt adott a magyar lánynak. Babos az első három játszmalabdáját még kihasználatlanul hagyta, 6:5-nél viszont már nem kegyelmezett, és egyenlített (6:4, 5:7).

A döntő szettben Babos brékelt először, utána viszont az első játszmában látotthoz hasonló visszaesés következett, az orosz ezt pedig kíméletlenül kihasználva lezárta a meccset (6:4, 5:7, 6:4).

„Nem könnyű mondani valamit. Nagy és nehéz meccs volt, fizikailag és érzelmileg is rengeteget vett ki belőlem. Sajnálom, hogy nem sikerült nyerni. Picit sokként élem meg, hogy újra nem sikerült, erről korábban beszéltem is. Újra topjátékossal találkoztam, és volt esélyem a továbbjutásra. Nem egyszerű ezt végigcsinálni, itt maradni a párosra. De természetesen motivált vagyok a folytatásra!” – nyilatkozta Babos.

Kaszatkina ellenfele a fehérorosz Aljakszandra Szasznovic lesz a következő körben, Babosnak pedig marad a párosverseny: a magyar teniszező és partnere, a francia Kristina Mladenovic második kiemelt duóként a Kirsten Flipkens, Alison Van Uytvanck belga kettőssel találkozik az első fordulóban.

Fucsovics Márton Novak Djokovics elleni mérkőzéséről itt olvashat.

US OPEN, NEW YORK (53 000 000 dollár, kemény pálya)
NŐK, 1. FORDULÓ

Kaszatkina (orosz, 11.)–Babos 6:4, 5:7, 6:4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik