Tenisz: Wozniacki jövőre bojkottálhatja a Miami Opent

Vágólapra másolva!
2018.04.19. 13:33
null
Caroline Wozniacki még gondolkodik a miami folytatáson (Fotó: AFP)
Caroline Wozniacki jövőre bojkottálhatja a Miami Opent, a női tenisz-világranglista második helyén álló dán játékos ugyanis úgy ítélte meg, hogy a szervezők nem vették komolyan az őt és családját ért halálos fenyegetéseket.

 

 

A korábbi világelső a márciusi, floridai torna második fordulójában három szettben kikapott a Puerto Ricó-i Mónica Puigtől, majd úgy nyilatkozott, a találkozó közben több szurkoló is halálosan megfenyegette a hozzátartozóit.

Akkor azt mondta, bosszantó, hogy a biztonsági emberek semmit sem tettek, de reméli, a torna szervezői komolyan veszik a történteket.

Eltelt egy hónap, és az Australian Open idei győztes csalódottságának adott hangot, amiért a torna igazgatója, James Blake ellenszenves közleményben reagált az akkori felvetésére. A korábbi teniszező kijelentette, hogy „a szervezők, a WTA képviselői és a biztonsági szolgálat emberei is ott voltak a mérkőzéseken, és nem voltak szemtanúi semmilyen fenyegetettségnek, ami a játékosok vagy a családtagjaik ellen irányult.”

Wozniacki erre úgy reagált, döntenie kell, hogy vissza szeretne-e menni még valaha Miamiba vagy sem. „Még nem határoztam, mert reméltem, hogy Blake állást foglal az ügyben. Azonban nem tette meg. Meglepett a reakciója főleg azok után, hogy ő is átélt hasonló zaklatást, amikor három évvel ezelőtt tévedésből letartóztatták New Yorkban. Megpróbáltam elfelejteni az egészet, de most is azt gondolom, fontos volt, hogy felszólaltam a történtek miatt” – mondta Wozniacki.

Hozzátette, barátja, David Lee unokahúga és unokaöccse könnyek között távozott az ominózus márciusi mérkőzésről. „Négy-öt napig alig bírtam aludni, David síró rokonainak el kellett magyaráznom, hogy ez nem normális dolog, és az embereknek nem szabadna így viselkedniük.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik