Tenisz: Wimbledonnak 45 milliárd forintot hozott a koronavírus

K. D.K. D.
Vágólapra másolva!
2020.04.11. 16:26
Megszokott, hogy a nagyobb sportesemények szervezői biztosítást kötnek különleges eseményekre, amelyek miatt bevételkiesés várható. A mostani helyzetben pedig úgy tűnik, a sok más esemény mellett szintén törölt wimbledoni tenisztorna szervezői voltak a legkörültekintőbbek.

Mint arról egy korábbi cikkünkben részletesen foglalkoztunk, a koronavírus-járvány miatti pénzkiesés sportolókat, csapatok, sőt, akár ligákat is térdre kényszeríthet, hiszen a meccsnapi bevételek, a televíziós jogdíjak és a reklámbevételek kiesésével milliárdos károkat hoz magával a vírus.a koronavírus-járvány miatti pénzkiesés sportolókat, csapatok, sőt, akár ligákat is térdre kényszeríthet, hiszen a meccsnapi bevételek, a televíziós jogdíjak és a reklámbevételek kiesésével milliárdos károkat hoz magával a vírus.

Vannak azonban olyan események, amelyek fel voltak készülve egy ilyen őrült helyzetre is!

Az Action Network beszámolója szerint a wimbledoni tenisztorna szervezői már 17 évvel ezelőtt létrehoztak egy alapot az egyik biztosítónál, amelybe évi kétmillió dollárt, azaz átszámolva körülbelül 650 millió forintot fizettek be.

Wimbledonban mindenre fel vannak készülve (Fotó: AFP)
Wimbledonban mindenre fel vannak készülve (Fotó: AFP)

A biztosító pedig cserébe vállalta, ha egyszer eljön a nap, amikor Wimbledonban egy világjárvány miatt nem tudják megrendezni a tornát, a befizetett összeg sokszorosát adják vissza az angoloknak.

Nos, tizenhét év után most jött el ez a nap, és a beszámolók szerint a biztosító elképesztő, 140 millió dolláros, azaz átszámolva több mint 45 milliárd forintos összeget utalt át a wimbledoni szervezőknek, hiszen a koronavírus miatt 2020-ban elmarad a torna.

Ez egyébként állítólag csak a fele annak, amennyi pénztől elesik a torna elhalasztásával Wimbledon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik