Davis-kupa: újra népszerűvé tenné a viadalt David Ferrer

Vágólapra másolva!
2022.11.22. 09:44
null
David Ferrert júniusban nevezték ki a Davis-kupa döntőjének tornaigazgatójává. (Fotó: AFP)
A torna népszerűségének visszaállítását tűzte ki elsődleges célként David Ferrer, a délután rajtoló tenisz Davis-kupa-döntő tornaigazgatója.



„Sok előrelépés történt, már önmagában az is nagy siker, hogy egy héttel előrehoztuk a szezonzáró finálét, így a játékosoknak több idejük marad a pihenésre”
– jelentette ki a negyvenéves Ferrer, aki a nyáron honfitársát, a posztot 2019 óta betöltő Albert Costát váltotta. „Jövőre visszakerülünk az ATP versenynaptárába, így ranglistapontokért lehet majd küzdeni, de itt nem állunk meg. Vannak további ötleteim a népszerűség visszaszerzésének az érdekében, de ezeket egyelőre nem árulhatom el” – tette hozzá.

A 122 éves Davis Kupa 2019-ben esett át a legnagyobb átalakításon, akkor a győztes egy 18 csapatos, egyhetes fináléból került ki, és a hagyományos hazai és idegenbeli párharcok már csak a selejtezőben vannak.

Az első ilyen tornát Madridban rendezték, 2020-ban elmaradt a koronavírus-járvány miatt, tavaly pedig – a korábbi tervektől eltérően – nemcsak a spanyol főváros adott otthont a finálénak, hanem Torinóban és Innsbruckban is voltak mérkőzések.

Idén Bologna, Glasgow, Valencia és Hamburg volt a döntő szeptemberi csoportkörének a helyszíne, a DK málagai zárásán pedig Spanyolország a negyeddöntőben Horvátországgal találkozik, ezen kívül Ausztrália-Hollandia, Olaszország-Egyesült Államok és Németország-Kanada párharcokra kerül sor. A győztesek az elődöntőben folytatják szereplésüket.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik