Tenisz: történelmet írt Miamiban a 18 éves spanyol fiú

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2022.04.01. 08:03
null
Carlos Alcaraz jó úton jár afelé, hogy a jövő (egyik) sztárja legyen (Fotó: Getty Images, archív)
Carlos Alcaraz három játszmában, 6:7, 6:3, 7:6-ra legyőzte a szerb Miomir Kecmanovicsot a Miamiban zajló 1000-es tenisztorna férfi egyesének negyeddöntőjében, így bejutott az elődöntőbe, amelyben a Danyiil Medvegyevet kiejtő lengyel Hubert Hurkacz, a verseny címvédője vár rá.

A 18 éves Carlos Alcaraz két héttel ezelőtt elődöntős volt az Indian Wells-i Masters-tornán is, akkor példaképe, Rafael Nadal vetett véget a menetelésének. Miamiban a spanyol fiú Fucsovics Márton legyőzésével kezdett (6:3, 6:2), majd Marin Cilicet (6:4, 6:4) és Sztefanosz Cicipaszt (7:5, 6:3) is megverte.

Alcarazra a negyeddöntőben a szintén remek formának örvendő, többek között az Indian Wells-i győztes Taylor Fritzet is búcsúztató szerb Miomir Kecmanovics várt. A spanyol játékos az első szettet tie-breakben elveszítette, utána azonban megfordította a meccset – a döntő játszma rövidítését 3–5-ről nyerte meg 7–5-re –, így végül ő került ki győztesen a 2 óra 23 percig tartó csatából.

LÉLEGZETELÁLLÍTÓ LABDAMENETEK ALCARAZÉK MECCSÉN

Alcaraz az újabb sikerével történelmet írt, ő a legfiatalabb játékos, aki az Indian Wells-i és a miami 1000-es tornán is elődöntőbe jutott. Ugyanez a bravúr tinédzserként korábban Andre Agassinak, Andy Murraynek, Novak Djokovicsnak és Nadalnak sikerült, ők később mindannyian világelsők lettek.


A helyi idő szerint csütörtöki program másik negyeddöntőjében Danyiil Medvegyev két szettben kikapott a címvédő Hubert Hurkacztól, ezzel eldőlt, hogy jövő hétfőn is Djokovics áll majd az ATP világranglistájának élén.

A nőknél már túl vagyunk az elődöntőkön is, a japán Oszaka Naomi és a második helyen kiemelt lengyel Iga Swiatek jutott be a fináléba.

A hétfőtől világranglista-vezető Swiatek a csütörtöki elődöntőben egy sima és egy szoros játszmában búcsúztatta az amerikai Jessica Pegulát. A francia nyílt bajnokság 2020-as győztese idén a dohai és az Indian Wells-i tornát is megnyerte, így sorozatban immár 16 győzelemnél tart. Swiatek hetedszer jutott döntőbe a WTA-sorozatban, eddigi mérlege öt siker és egy vereség. A korábbi világelső Oszaka tizennyolc ászt szervált, miközben három szettben elbúcsúztatta az olimpiai címvédő svájci Belinda Bencicet. A japán teniszezőnek ez lesz a 11. döntője, eddig hétszer nyert, háromszor kikapott.

ATP 1000-ES TORNA, MIAMI (9 554 920 dollár, kemény pálya)
EGYES, NEGYEDDÖNTŐ

Alcaraz (spanyol, 14.)–Kecmanovics (szerb) 6:7 (5–7), 6:3, 7:6 (7–5)
Hurkacz (lengyel, 8.)–Medvegyev (orosz, 1.) 7:6 (9–7), 6:3
AZ ELŐDÖNTŐBEN
Hurkacz (lengyel, 8.)–Alcaraz (spanyol, 14.)
F. Cerúndolo (argentin)–Ruud (norvég, 6.)

WTA 1000-ES TORNA, MIAMI (8 369 455 dollár, kemény pálya)
ELŐDÖNTŐ

Oszaka (japán)–Bencic (svájci, 22.) 4:6, 6:3, 6:4
Swiatek (lengyel, 2.)–Pegula (amerikai, 16.) 6:2, 7:5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik