Tenisz: Tommy Haas hivatalosan is bejelentette visszavonulását

Vágólapra másolva!
2018.03.16. 09:02
null
Tommy Haas hivatalosan is visszavonult (Fotó: Twitter)
Az Indian Wellsben zajló tenisztorna csütörtöki napján egy búcsúzásra is sor került, Roger Federer negyeddöntőbeli győzelmét követően közeli barátja, a torna versenyigazgatója, Tommy Haas lépett a nézők elé, és hivatalosan is bejelentette a visszavonulását.

 

 

„Nagyon szerencsésnek tartom magam, hogy több mint két évtizedet játszhattam a profik között. A sport által barátokat és hihetetlen emlékek kaptam, utazhattam a világban. Sokat tanultam arról, hogy mit jelent leküzdeni a kihívásokat. Szeretnék köszönetet mondani a szüleimnek, a családomnak, a feleségemnek és a gyermekeimnek az évek során kapott szeretetért és támogatásért. És köszönöm a rajongóknak a szurkolást” – mondta Haas.

A német teniszező 1978. április 3-án, Hamburgban született. Pályafutása során 28 döntőt vívott, ebből 15-öt megnyert, 2002 májusában a világranglista 2. helyéig menetelt. Nagy viadalon azonban sohasem jött ki neki a lépés: az Australian Openen háromszor (1999, 2002, 2007), Wimbledonban egyszer (2009) jutott elődöntőbe, a Roland Garroson és a US Openen a negyeddöntős volt a legjobb szereplése. A sydneyi olimpián is csupán ezüstérmet szerzett, mert a fináléban döntő szettben kikapott az orosz Jevgenyij Kafelnyikovtól.

Roger Federer és Tommy Haas (Fotó: Twitter)
Roger Federer és Tommy Haas (Fotó: Twitter)

 

Összesen 569 mérkőzést nyert meg, honfitársai közül az Open-érában ennél többet csak Boris Becker tudott szerezni (713).

Pályafutása során kilenc műtéten esett át, a 2003-as évet teljesen kihagyta, de volt egy nagy hiányzása 2010 februárja és 2011 júniusa között is. Azonban mindkétszer felállt, és az ATP 2004-ben és 2012-ben is az év visszatérőjének választotta.

2016 júniusában nevezték ki az Indian Wells-i torna versenyigazgatójának, utolsó ATP-versenyén tavaly júliusban Kitzbühelben indult, de az első körben kikapott honfitársától, Jan-Lennard Strufftól.

 




 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik