Tenisz: szuper tie-break után Babosék döntősök Miamiban

Vágólapra másolva!
2016.04.01. 23:39
Babos Tímea a kazah Jaroszlava Svedova oldalán bejutott a Miamiban zajló női tenisztorna párosversenyének a döntőjébe, miután az elődöntőben szuper tie-breakben nyert a Margarita Gaszparjan, Monica Niculescu orosz, román duó ellen.

Az első játszmában Babosék 2:0-ra megléptek, utána viszont négy gémet vitt zsinórban az ellenfél. A gödörbe kerülő magyar, kazah duó azonban nem adta fel, és egy újabb brékkel 5:5-nél utolérte riválisát, majd a következő brékkel pedig már játszmaelőnyre tett szert.

A második játszmában 4:1 után újabb szervajátékot bukott el az orosz, román kettős, de ez is belefért, mert a második játszmalabdával sikerült kiegyenlítenie a szetthátrányát.

A szuper tie-breakben az ellenfél kezében volt a kezdeményezés, vezetett is 7–4-re, majd 8–5-re, de hiába. Babosék zsinórban hozott öt ponttal fordítottak, és továbbjutottak. 101 perces ütközetben.

„Hihetetlenül meleg volt, ezt a partnerem kicsit nehezebben bírta. Talán nem volt annyi energiája. De összességében nagyon szeretünk együtt játszani, ez segít nekünk a bajban! Remélem, hogy vasárnap egy trófeával tudunk hazamenni!” – mondta Babos Tímea a mérkőzés után a babostimea.hu-nak

A negyedikként rangsorolt magyar, kazah páros a döntőben a harmadik kiemelt Lucie Safárová, Bethanie Mattek-Sands duóval találkozik.

WTA-TORNA, MIAMI (6 134 605 dollár, kemény pálya)
PÁROS, ELŐDÖNTŐ

Babos, Svedova (magyar, kazah, 4.)–Gaszparjan, Niculescu (orosz, román) 7:5, 4:6, 10–8

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik