Tenisz: „Szörnyű, kaotikus a helyzet!” – Nadal kifakadt

Vágólapra másolva!
2015.06.29. 12:08
A Rafael Nadal és David Ferrer vezette csoport nyílt levélben bírálta a Spanyol Teniszszövetséget (RFET) annak kétséges döntései és gazdálkodása miatt.

A spanyol teniszélet 44 prominens tagja által aláírt állásfoglalás szerint José Luis Escanuela elnök kaotikusan és ellenségesen vezeti az RFET-t, s arra kérik az illetékes hatóságokat, hogy tegyék meg a szükséges lépéseket a helyzet normalizálása érdekében.

Az ügy egyik előzménye, hogy a szeptemberben kinevezett első női Davis Kupa-kapitány, Gala León García az őt ért támadások miatt felajánlotta lemondását, ám a szövetség elutasította azt. Korábban Nadal is kétkedve fogadta a Carlos Moyát váltó Leon DK-szerepvállalását.

„Szörnyű a helyzet otthon, árt a tenisznek, a befektetni kívánó szponzoroknak és a gyerekek lelkesedésének is” – közölte Wimbledonban a 14-szeres Grand Slam-győztes Nadal.

A spanyol nemzeti sporttanács – amely ugyancsak megkérdőjelezte León kinevezését – közben bejelentette, nyomozást rendelt el annak a kiderítésére, hogy hová került az RFET-től állítólag
utánpótlás-nevelésre fordított 700 ezer euró.

A sportért felelős fegyelmi bizottság a múlt héten egy hónapra felfüggesztette állásából az elnököt, aki nem akart együttműködni a szövetség pénzügyi átvilágításában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik