Tenisz: Stollár Fanny párosban döntőbe jutott Washingtonban

H. K.H. K.
Vágólapra másolva!
2019.08.02. 21:15
Stollár Fanny Maria Sanchezzel az oldalán bejutott a 250 ezer dollár összdíjazású washingtoni női tenisztorna fináléjába, miután az elődöntőben két szettben, 6:3, 6:3-ra legyőzte a kínai Vang Ja-fan, Jang Csao-hszüan kettőst.

Stollár Fannyék a negyeddöntővel kezdtek volna délután, ám a Kiick, Vickery duó visszalépett a találkozó előtt, így a magyar, amerikai páros játék nélkül jutott be a legjobb négy közé, ahol Stolláréknak az első szettben elég volt egy brékelés is, 27 perc alatt 6:3-mal hozták a játszmát.

Stolláréknak a második szettben is hamar sikerült elvenniük a kínai páros adogatását, sajátjaikat pedig rendre hozták, egy újabb villanással 5:3-nál sikerült pontot tenniük az elődöntőre, s 6:3-ra nyerniük.

„Nem mi számítottunk a mérkőzés esélyesének, hiszen ez a kínai páros volt már Wimbledonban elődöntős is – nyilatkozta honlapunknak a magyar teniszező a találkozó után. – Mindezek ellenére végig dominálni tudtunk a mérkőzésen, és nagyon jól ment nekem is a játék, nagyon jól éreztem magam. Nem igazán ismerem egyik párost sem, akik majd az ellenfeleink lehetnek a döntőben, de most már nem félünk senkitől. Mariával nyertünk már korábban tornát, remélem, hogy most következik majd a folytatás.”

A fináléban a negyedikként rangsorolt Stollár Fannyék a Cori Gauff, Caty Mcnally–Anna Kalinszkaja, Miju Kato összecsapás győztesével játszhatnak.

WTA-TORNA, WASHINGTON (250 000 dollár, kemény pálya)
ELŐDÖNTŐ
Stollár Fanny, M. Sanchez (magyar, amerikai, 4.)–Vang, Jang (kínaiak, 2.) 6:3, 6:3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik