Tenisz: sikerrel vette az első kört a Babos, Jani páros

Vágólapra másolva!
2021.07.12. 19:22
null
A Babos, Jani páros győzelemmel kezdte a budapesti WTA-tornát (Fotó: Hungarian GP/Facebook)
A tokiói olimpiára készülő Babos Tímea és Jani Réka bejutott párosban a negyeddöntőbe a budapesti Római Teniszakadémián zajló, 235 ezer dollár (71.6 millió forint) összdíjazású salakpályás női tornán.

 

A második helyen kiemelt duó a centerpálya hétfői zárómérkőzésén a szabadkártyás Drahota-Szabó Dorka, Udvardy Luca kettőssel találkozott. Az összmagyar meccs mindössze 52 percig tartott, Babosék csak három gémet vesztettek.

„Bevallom, hogy nagyon izgultam, de mindig sok erőt ad a hazai környezet" – mondta a pályán Babos Tímea. „Picit belerokkantam lelkileg az elmúlt hónapokba, de most csodálatos, hogy buborék helyett a saját ágyamban alhatok, magyar szót hallok a lelátókról, és itt lehetnek a hozzátartozóim. A wimbledoni centerpálya sem tud annyi energiát adni, mint ez a pálya, és sosem gondoltam volna, hogy ennyi sikert érek el, amikor 2010-ben először játszottam itt" – tette hozzá könnyeivel küszködve a párosban négyszeres Grand Slam- és háromszoros világbajnok.

Jani Réka kifejtette, örül, hogy párossal kezdett Budapesten, mert így ráhangolódhatott a keddi egyes meccsére. „Sok trükkös megoldást és háromórás csatát ígérek holnapra" – mondta nevetve. Drahota-Szabó Dorka és a 15 éves Udvardy Luca közölte, óriási élmény és nagy megtiszteltetés volt az olimpikonok ellen játszani a centerpályán.

A 4-es pályán közben két magyar szerepelt ugyancsak párosban, Stollár Fanny a román Mihaela Buzarnescu oldalán két szettben megverte Udvardy Panna és az amerikai Jamie Loeb kettősét.

A mezőny egyetlen korábbi bajnoka, Sara Errani – aki 2006-ban a magyar fővárosban érte el első WTA-negyeddöntőjét is – szettelőnyről kapott ki a román Irina Barától (119.). A 34 éves és jelenleg csak 105. Errani 2012-ben döntőt vívott a Roland Garroson.

A szlovák Anna Karolína Schmiedlová (126.) magabiztosan verte meg a negyedik kiemelt Irina-Camelia Begut (71.), és 5/2-re javította mérlegét román riválisa ellen.

Az első helyen kiemelt Julija Putyinceva (42.) a selejtezőben Bondár Annát búcsúztató Ekaterina Gorgodzét búcsúztatta. Noha a georgiai teniszezőnő az első szett elvesztése után a másodikban 3:0-ra is vezetett, végül mégis két játszmában kapott ki 1 óra 35 perc alatt.

WTA 250-ES TORNA, BUDAPEST (235 238 dollár összdíjazás, salak)
PÁROS, 1. FORDULÓ (a 8 közé jutásért)

Babos Tímea, Jani Réka (2.)–Drahota-Szabó Dorka, Udvardy Luca 6:1, 6:2
Stollár Fanny, Mihaela Buzarnescu (magyar, román)–Udvardy Panna, Jamie Loeb (magyar, amerikai) 6:4, 6:3

EGYES, 1. FORDULÓ (a 16 közé jutásért)
A. Schmiedlová (szlovák)–Begu (román, 4.) 6:3, 6:4
Ormaechea (argentin)–Tomova (bolgár, 7.) 6:2, 6:2
Bara (román)–Errani (olasz, 8.) 4:6, 7:5, 6:2
Kozlova (ukrán)–Haas (osztrák) 7:6 (11–9), 6:3
Putyinceva (kazah, 1.)–Gorgodze (grúz) 6:2, 6:4
Konjuh (horvát)–Mrdeza (horvát) 4:6, 6:3, 6:2

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik