Tenisz: Shapovalov és Ruud játssza a döntőt Genfben

MTI/ CS. M.MTI/ CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.05.21. 18:05
null
A norvég Casper Ruud is ott van a genfi torna fináléjában (Fotó: AFP)
A kanadai Denis Shapovalov és a norvég Casper Ruud jutott döntőbe a 481 ezer euró (170 millió forint) összdíjazású genfi salakpályás férfi tenisztornán.

 

A pénteki elődöntőben a második helyen kiemelt Shapovalov az uruguayi Pablo Cuevast, a harmadikként rangsorolt Ruud pedig a – nyolcaddöntőben Roger Federert búcsúztató – spanyol Pablo Andújart győzte le egyaránt két szettben.

A kanadai teniszező harmadik alkalommal jutott fináléba az ATP-sorozatban, korábban egyet nyert és egyet veszített. A norvég játékosnak a szombati lesz a negyedik döntője, eddigi mérlege egy siker és két vereség.

ATP 250-ES TORNA, GENF (481 ezer euró, salak)
ELŐDÖNTŐ
Shapovalov (kanadai, 2.)–Cuevas (uruguayi) 6:4, 7:5
Ruud (norvég, 3.)–Andújar (spanyol) 6:3, 6:2

Az amerikai Cori Gauff és a kínai Vang Csiang jutott döntőbe a 235 ezer dollár (68 millió forint) összdíjazású parmai salakpályás női tenisztornán.

A pénteki elődöntőben a harmadik helyen kiemelt Gauff a – nyolcaddöntőben az elsőként rangsorolt Serena Williamst búcsúztató – cseh Katerina Siniakovát győzte le három szettben. A hatodik kiemelt Vang Csiang az amerikai Sloane Stephens ellen nyert egy sima és egy szoros játszmában.

A 17 éves Gauff a második döntőjére készül a WTA-sorozatban, az elsőt megnyerte, Vangnak pedig két sikeres és két vesztes meccs után ez lesz az ötödik fináléja.

WTA 250-ES TORNA, PARMA (235 ezer dollár, salak)
ELŐDÖNTŐ
Gauff (amerikai, 3.)–Siniakova (cseh) 7:5, 1:6, 6:2
Vang (kínai, 6.)–Stephens (amerikai) 6:2, 7:6 (7-3)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik