Tenisz: Romániában játszanak a mieink a Billie Jean King-kupában

Vágólapra másolva!
2022.06.16. 16:22
null
Egyelőre még nem tudni, hogy milyen borításon játszik a magyar válogatott (Fotó: AFP)
A románok ellen idegenben játszik a magyar válogatott a női tenisz Billie Jean King-kupa novemberi rájátszásában. A párharc győztese jut be a jövő évi selejtezőbe.

 

A magyar szövetség csütörtöki tájékoztatása szerint a csapat – amely áprilisban az euroafrikai zóna I-es csoportjában szerepelt Antalyában, és mind az öt mérkőzését megnyerte – a 13. helyen kiemelt román együttes otthonában lép pályára november 11-én és 12-én. A magyar válogatott a 24. a rangsorban.

A romániai helyszín és a pályaborítás egyelőre nem ismert, de helyi sajtóhírek szerint szinte biztosan a kolozsvári BTarena ad majd otthont a párharcnak. A fedett pályás összecsapás győztese 2023-ban a selejtezőben, míg a vesztes a regionális zóna I-es csoportjában szerepel.

A románok ellen nem jó a mérleg, a magyarok 1/8-ra állnak, az egyetlen győzelmet még 1993-ban sikerült ellenük elérni, amikor a Csurgó Virág, Muzamel Ágnes, Györke Kata összeállítású válogatott 2:1-re diadalmaskodott.

A 39-szeres Grand Slam-tornagyőztes Billie Jean King tiszteletére átnevezett Fed-kupa döntőjében a világ legjobb válogatottjai szerepelnek. A címvédő Oroszországot, valamint Fehéroroszországot az ukrajnai háború miatt idén kizárták.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik