Tenisz: Roger Federer nem indul az Australian Openen

Vágólapra másolva!
2020.12.28. 08:50
null
Federer ezúttal kihagyja az Australian Opent (Fotó: AFP)
Az Australian Opent korábban hat alkalommal is megnyerő hússzoros Grand Slam-torna-győztes svájci klasszis teniszező ezen a télen nem gyarapíthatja tovább győzelmei számát: ügynöke szerint ugyanis makacs térdsérülése miatt nem vesz részt a koronavírus-járvány miatt február elejére tolt viadalon – s a hírt vasárnap a viadal szervezői is megerősítették.

Tony Godsick – Federer ügynöke, egyben közös menedzserirodájuk, a TEAM8 vezérigazgatója – elmondta, jelenleg azon dolgoznak a jövő augusztusban 40 éves kiválósággal, hogy 2021-re megfelelő menetrendet állítsanak össze a svájcinak, aki a jelenlegi állás szerint az év első Grand Slam-tornája után röviddel tervezi a visszatérést a pályára.

„Roger sokáig nem döntötte el, hogy indul-e a 2021-es Australian Openen. Komoly javulást mutatott az elmúlt hónapokban a térde és az általános erőnléti állapota is, ugyanakkor, miután konzultált az orvosi csapatával, úgy döntött, számára az a legjobb hosszú távon, ha csak az Australian Open után tér vissza a versenyek világába” – áll Godsicknek az AP hírügynökséghez vasárnapeljuttatott közleményében.

A közlemény azzal folytatódik, hogy Federer és a menedzseri stábja a héten kezdi meg a 2021-es menetrend összeállítását, és elsőként a február végi tornákat nézik át, hogy hol lenne érdemes a korábbi világelsőnek a visszatérést megtennie.

„A legjobbakat kívánjuk neki a felkészülése és a visszatérése során, s nagyon várjuk, hogy 2022-ben a torna játékosai között üdvözölhessük” – áll az Australian Open versenyigazgatója, Craig Tiley által jegyzett vasárnap esti válaszközleményben.

Federer az eddigi utolsó hivatalos mérkőzését idén januárban épp az Australian Openen vívta, akkor az elődöntőig vezető úton legyőzte többek között Fucsovics Mártont is. A négy között a későbbi győztes, Novak Djokovics ellen már láthatóan sérülten játszva végül három szettben kikapott.

Azóta mindössze egy jótékonysági eseményen ragadott teniszütőt, majd megműtötték hosszú ideje rakoncátlankodó térdét, és ugyan bízott benne, hogy már a US Openen és a Roland Garroson is ott lehet, visszatérésére végül nem került sor.

Az ausztrál Grand Slam-viadal a koronavírus-járvány miatt az eredetileg tervezetthez képest háromhetes csúszással, február 8-án veszi majd kezdetét, ám a selejtezőjét rendhagyó módon egy hónappal korábban, január 10. és 13. között Dohában rendezik meg.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik