Tenisz: porckorongsérve van a világelső Simona Halepnek

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2018.10.02. 14:55
A női teniszezők világranglistáját vezető Simona Halep vasárnap az első fordulóban a 6:1-re elvesztett első játszmát követően feladta a meccsét a tunéziai Onsz Dzsabur ellen a pekingi 8.3 millió dolláros WTA-tornán, keddre pedig kiderült, hogy porckorongsérve van, ami miatt kétségessé vált a részvétele az idény végi szingapúri világbajnokságon is.

A 27 éves román játékos vasárnap sérülés miatt az első fordulóban visszalépett a pekingi tornától, s a keddi alapos orvosi vizsgálatok során felállították a pontos diagnózist.

„Megvolt az MRI-vizsgálat, amely ezt az eredményt hozta. A következő napokban konzultálok az orvosi csapatommal, ezt követően derül majd ki, mennyi időt kell kihagynom” – írta közösségi oldalán Halep, hozzátéve, hogy bízik a mielőbbi visszatérésben.

A román teniszező az idei francia nemzetközi bajnokságon pályafutása során először nyert Grand Slam-tornát, s már augusztusban biztosította a helyét a szezon végi szingapúri világbajnokságon, amelyen most viszont kérdésessé vált a részvétele.

A porckorongsérv gyógyulása súlyosságától függően néhány héttől akár több hónapig is tarthat, ezért egyáltalán nem biztos, hogy ott lehet az október 21-én kezdődő vb-n.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik