Tenisz: nyilvános fórumon tisztázná a helyzetet a magyar szövetség

Vágólapra másolva!
2022.11.08. 09:06
A Magyar Teniszszövetség a sportág hazai állapotának reális értékelése, valamint a közösségen belüli kommunikáció javítása érdekében keddre nyílt fórumot hívott össze.
Fotó: Shutterstock
Fotó: Shutterstock
Fotó: Shutterstock
Fotó: Shutterstock
Fotó: Shutterstock


A Magyar Teniszszövetség (MTSZ) előző időszakában kommunikációs igazgatójaként tevékenykedett Tamás Kriszta, s lapunk információi szerint ő állhat a Teniszező Szülők Köre megnevezésű csoport nevében körbeküldött, az MTSZ jelenlegi irányítóit számonkérő levél mögött is. A múlt hónapban a sajtóban is megjelent írás tartalma alapján a Teniszező Szülők Körének tagjai azért nem vállalják egyénenként, név szerint a véleményüket, mert állítólagos retorziótól tartanak. A volt kommunikációs igazgató cége ellen – csakúgy, mint Richter Attila korábbi főtitkárral szemben is – a tevékenységük során a szövetségnek okozott kár miatt bírósági eljárás folyik.

A MTSZvezetősége október közepén közleményben reagált a kritikus hangú, az új elnökség tevékenységét bíráló, az előzetes ígéreteket számonkérőnyílt levélre, amelyben arra hívja fel a figyelmet: az előző érából fennmaradó anyagi problémák egy része még mindig nehezíti, lassítja az előrelépést, a konszolidáció sokkal több időt vesz igénybe, mint arra előzetesen számítani lehetett, ezt pedig súlyosbította a koronavírus-járvány, majd a jelenlegi háborús helyzet.

Emellett az eredetileg ismert 3.5 milliárdos költségvetési hiány helyett immár világos, hogy legalább 13 milliárd forint tűnt el, s az összeg még további egymilliárddal nőhet. A helyzet tisztázásának, a sportági közösségen belüli kommunikáció javításának érdekében az MTSZ kedden este hat órára fórumot hívott össze a Nemzeti Edzésközpontban, amelyre a szervezők minden érdeklődőt várnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik