Tenisz: nem lesznek nézők az április végi belgrádi tornán

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2021.04.03. 14:03
null
A világjárvány visszaszorítása érdekében nézők nélkül rendezik meg a tornát (Fotó: AFP – illusztráció)
Nem lesznek nézők a 650 ezer euró (235.3 millió forint) összdíjazású belgrádi férfi tenisztornán, amelyet április 19–25. között rendeznek.

 

A szervezők részéről Djordje Djokovics – a világelső Novak testvére – közölte: a világjárvány visszaszorítása érdekében meghozott intézkedések figyelembevételével rendezik az eseményt, ez pedig nem teszi lehetővé, hogy fogadják a rajongókat a szerb fővárosban.

Tavaly a Djokovics fivérek – már a pandémia idején – Szerbiában és Horvátországban rendeztek jótékonysági tenisztornákat, amelyekre mintegy négyezer néző látogatott el. Az Adria Tour eseményeit azonban több kritika érte, miután a közvetítéseken látható volt, hogy a nézők nem tartják be a távolságtartási szabályokat és sokan közülük nem viselnek maszkot. A játékosokat pedig azért bírálták széles körben, mert a belgrádi éjszakában szórakozóhelyeken mulattak, és ennek következtében többük megfertőződött a koronavírussal.

Djordje Djokovics kiemelte: az idei is egy mindenki számára nehéz esztendő, a különböző korlátozások pedig sok sérülést eredményeztek. Hozzátette: Borna Coric és Stan Wawrinka sajnálatos módon lemondta a belgrádi részvételt, de sok top 30-as játékos lép pályára, testvére, Novak mellett Dominic Thiem, Gaël Monfils, Aszlan Karacev, Filip Krajinovics, Györe László (Laslo Djere) és Miomir Kecmanovics is ott lesz a mezőnyben.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik