Tenisz: „Nem hittem volna, hogy az idén GS-tornát nyerek”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.08. 11:26
null
A hatszoros US Open-bajnok Serena Williams nem hitte volna, hogy az idén még Grand Slam-tornát nyer (Fotó: Reuters)
Mint ismert, a világelső Serena Williams sikerével végződött az amerikai nemzetközi teniszbajnokság női egyesének küzdelemsorozata. A US Open döntőjében a dán Caroline Wozniackit 6:3, 6:3-ra legyőző amerikai a meccs után elmondta, nem hitte volna, hogy az idén Grand Slam-tornát nyer, azt pedig legszebb álmaiban sem gondolta, hogy egy napon Martina Navratilovával említik egy lapon.

 

A 32 éves Williams az Open-éra történetének második legeredményesebb játékosává vált, miután 18. alkalommal diadalmaskodott Grand Slam-tornán. Az amerikai hölgy a képzeletbeli dobogó második helyén Navratilovával és Chris Everttel osztozik, az élen álló Steffi Graf 22 GS-sikerrel büszkélkedhet.

„Hosszú ideje ez a cél lebegett a szemem előtt. Nagyon sokat jelent nekem a tizennyolcadik győzelem, igazán boldog vagyok. Sohasem hittem volna, hogy Everttel és Navratilovával említenek egy lapon. Gyermekként csak egy álmom és egy ütőm volt” – mondta a hatszoros US Open-győztes.

„Nem hittem volna, hogy az idén Grand Slam-tornát nyerek, hálás vagyok a sorsnak, hogy megadatott nekem. Már a következő évre készültem, ezt az esztendőt próbáltam a hátam mögött hagyni” – ismerte el Williams, akit nem lehet megállítani, ha elkapja a fonalat, legalábbis Wozniacki szerint.

„Ha Serena a saját játékát tudja játszani, nem sok mindent tehetünk. Mindennap ugyanolyan keményen dolgozik, mint mi, amikor rászorul, előhúzza a nagy szerváját. Nagyon erős játékos, aminek köszönhetően az alapvonal mögé szorít bennünket és magához ragadja a kezdeményezést” – vélekedett a dán, aki a 2009-es döntőt követően az ideit is elbukta, de így is feljött a világranglista kilencedik helyére.

A négyszeres US Open-bajnok John McEnroe úgy vélekedett, ha Williams a legjobbját nyújtja, akkor nehéz vitatkozni azzal a ténnyel, hogy ő minden idők legjobb női teniszezője.

US OPEN, NEW YORK (38 251 760 dollár, kemény pálya)
NŐI EGYES, DÖNTŐ
S. Williams (amerikai, 1.)–Wozniacki (dán, 10.) 6:3, 6:3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik