Tenisz: Nadal simán legyőzte Medvegyevet Acapulcóban

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2022.02.26. 10:01
null
Nadal ismét legyőzte Medvegyevet (Fotó: AFP)
A 21-szeres Grand Slam-tornagyőztes Rafael Nadal a hétfőtől világelső orosz Danyiil Medvegyev legyőzésévél döntőbe jutott az acapulcói férfi kemény pályás tenisztornán. A spanyol ellenfele a brit Cameron Norrie lesz, mivel a másik ágon legyőzte a görög Sztefanosz Cicipaszt.

 

A két játékos legutóbb az Australian Open fináléjában találkozott egymással, ott Danyiil Medvegyev kétszettes előnyt bukott el, s kapott ki a spanyol klasszistól. A hangulat hasonlóan kiemelkedő volt Mexikóban, mint Melbourne-ben, hiszen a több mint tízezer férőhelyes GNP Aréna teljesen megtelt. A meccs mindazonáltal jóval egyoldalúbban alakult, mint Ausztráliában: Medvegyev az első szettben egyszer, a másodikban kétszer veszítette el az adogatását, Rafael Nadal ezzel szemben magabiztosan hozta az összeset, így 6:3, 6:3-as diadalt aratott.

„Minden mérkőzés más, ez is különbözött az előzőtől. Ezúttal nagyon izgalmas volt a második játszma, és keveset hibáztam” – idézte az MTI Nadalt, aki 2022-ben eddig még egyetlen mérkőzést sem veszített, sorozatban a 15. diadalát aratta.

Az orosz az összecsapás után úgy vélekedett, játékából hiányzott az energia, és szerinte nem teljesített úgy, ahogyan Nadal ellen kellene ahhoz, hogy ütőképes legyen.

Nadal és Medvegyev a mostani összecsapással együtt pályafutása során eddig hatszor találkozott egymással, s az orosz csak egyszer, a 2020-as ATP-világbajnokságon tudott nyerni.

A másik ágonCameron NorrieSztefanosz Cicipasszal találkozott, és mivel a görög mindkét szettben elbukott egy-egy adogatást, a brit Norrie 6:4, 6:4-es sikert ért el.

A döntőt vasárnap, magyar idő szerint hajnali négy órakor rendezik.

ATP 500-AS TORNA, ACAPULCO (összdíjazás: 1 678 065 dollár)
Negyeddöntő

Nadal (spanyol, 4.)–Medvegyev (orosz, 1.) 6:3, 6:3
Norrie (brit, 6.)–Cicipasz (görög, 3.) 6:4, 6:4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik