Tenisz: Nadal is segít a mallorcai áradások károsultjainak – videó

Vágólapra másolva!
2018.10.11. 18:08
Rafael Nadal, a férfi teniszezők világranglistájának spanyol éllovasa megnyitotta mallorcai sportközpontjának kapuit a szigetet sújtó természeti csapás károsultjai előtt.

Nadal Twitter-oldalán nyilvánította ki részvétét a – legutóbbi jelentések szerint – 12 halálos áldozat hozzátartozóinak, emellett a két éve átadott akadémiáján ideiglenes szállást biztosított a rászorulóknak.

A spanyol As című lap olyan videót közölt honlapján, amelyen a mallorcai születésű teniszcsillag gumicsizmában, seprűvel a kezében segédkezik a víz és a sár eltakarításában.

Szerdára virradó éjjel Mallorca szigetén a hirtelen jött heves esőzések erős áradásokat okoztak. Az özönvízszerű felhőszakadás a sziget keleti részén három települést érintett, a legnagyobb kárt Sant Llorenc des Cardassarban okozta, ahol néhány óra alatt négyzetméterenként több mint 220 liter víz zúdult le. A spanyol meteorológiai szolgálat adatai szerint Mallorcán a teljes éves csapadékmennyiség négyzetméterenként 600-800 liter közé esik. Többtucatnyian váltak hajléktalanná, illetve van, akit még mindig nem találtak meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik