Tenisz: Nadal a négy között, Li Na a női döntőben Miamiban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.28. 05:56
null
Rafael Nadal még sohasem nyerte meg a miami tornát – most újabb esélyt kaphat rá (Fotó: Reuters)
A világelső Rafael Nadal szetthátrányból fordítva legyőzte a kanadai Milos Raonicot a miami ATP-torna negyeddöntőjében, így készülhet a Tomás Berdych elleni elődöntőre. A nőknél a kínai Li Na három játszmában legyőzte a szlovák Dominika Cibulkovát, és a döntőbe jutott, amelyben Serena Williams lesz az ellenfele.

Raonic az első szett hajrájában kihasználta Nadal megingását, 5:4-re vezetett, szettlabdája volt, amikor a spanyol kettős hibát ütött – Nadal ekkor veszítette el először az adogatását az idei tornán. Ám a világelső nem engedett több bréklabdát riválisának, aki viszont sokszor túl sokat kockáztatott a szerváival. A második szettben kétszer is kettős hibát vétve bukta el az adogatását.

A harmadik szettben a magabiztosan játszó spanyolnak egy brék is elég volt a diadalhoz.

„Ezen a tornán különösen érezhető a szurkolók szeretete, igyekszem mindent megtenni, hogy még tovább élvezzem” – mondta Nadal.

Az első miami tornagyőzelmére hajtó Nadal jó esélyt kapott arra, hogy negyedszer is bejusson a fináléba, amelyet eddig háromból háromszor elveszített: az elődöntőben a cseh Tomás Berdych lesz az ellenfele, akit zsinórban 16-szor legyőzött.

A másik ágon Novak Djokovics Nisikori Keivel találkozik.

A nőknél az elsőkét kiemelt játssza a finálét, a Marija Sarapovát korábban legyőző Serena Williamsre a Cibulkovát 40 ki nem kényszerített hibája ellenére felülmúló Li Na vár. A kínai a világelső ellen ennyit biztosan nem hibázhat büntetlenül.

ATP 1000-ES TORNA, MIAMI (4 720 380 dollár, kemény)
EGYES, NEGYEDDÖNTŐ

Nadal (spanyol, 1.)–Raonic (kanadai, 12.) 4:6, 6:2, 6:4

KORÁBBAN
Berdych (cseh, 7.)–Dolgopolov (ukrán, 22.) 6:4, 7:6

WTA-TORNA, MIAMI (5 427 105 dollár, kemény pálya)
EGYES, ELŐDÖNTŐ

Li Na (kínai, 2.)–Cibulková (szlovák, 10.) 7:5, 2:6, 6:3

KORÁBBAN
S. Williams (amerikai, 1.)–Sarapova (orosz, 4.) 6:4, 6:3


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik